Cotaţia aurului a depășit pragul de 2.000 de dolari uncia. Şi argintul a crescut

Cotaţia aurului a depășit pragul de 2.000 de dolari uncia. Şi argintul a crescut / Foto: Pixabay, de Steve Bidmead
Cotaţia aurului a depășit pragul de 2.000 de dolari uncia. Şi argintul a crescut / Foto: Pixabay, de Steve Bidmead

Cotaţia aurului a depășit astăzi pragul de 2.000 de dolari uncia.

Alegeri prezidentiale 2024

Cotaţia aurului şi-a continuat creşterea marţi, depăşind din nou pragul simbolic de 2.000 de dolari uncia, transmite Agerpres. Se întâmplă pe fondul deprecierii dolarului, după ce datele economice mai slabe din SUA au indicat posibilitatea unor majorări mai reduse ale dobânzilor, în pofida temerilor privind inflaţia, relatează Reuters.

La ora 15:30 GMT, cotaţia metalului galben era în creştere cu 1,7% până la 2.017,89 dolari uncia, după ce anterior a atins 2.024,79 dolari, cel mai ridicat nivel din 9 martie 2022.

Şi argintul a crescut



Şi argintul a crescut marţi cu 3,2%, la 24,75 dolari uncia, iar cotaţia platinei a urcat cu 2,7%, la 1.011,95 dolari uncia.

"Suntem într-un context pozitiv pentru aur, în condiţiile în care datele arată o încetinire a economiei, iar presiunile inflaţioniste rămân ridicate", a apreciat David Meger, director la High Ridge Futures.

În urma publicării unor date economice mai slabe din SUA, dolarul a continuat să se deprecieze.

Creşterea preţului barilului de ţiţei în această săptămână, după ce Arabia Saudită şi alţi mari producători de petrol din cadrul alianţei OPEC+ au anunţat că îşi vor reduce voluntar producţia de petrol până la finele acestui an, a sprijinit avansul cotaţiei aurului.

"Preţurile ar putea ajunge rapid la un nivel ridicat record"



"Dintr-o perspectivă tehnică, cotaţia aurului va rămâne probabil solidă şi se va stabiliza la actualul nivel sau chiar mai ridicat. Pragul de 2.050 de dolari uncia ar putea acţiona ca un nivel de rezistenţă important şi, dacă va fi depăşit, preţurile ar putea ajunge rapid la un nivel ridicat record", a afirmat Alexander Zumpfe, dealer de metale preţioase la Heraeus.

Pieţele estimează acum că sunt şanse de 40% ca Rezerva Federală a SUA (Fed) să majoreze dobânzile cu 25 de puncte de bază în mai şi 60% şanse ca dobânda să rămână nemodificată. Luna trecută, Fed a majorat cu 25 de puncte de bază rata dobânzii, la un interval cuprins între 4,75% şi 5%, în linie cu estimările analiştilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel