Cotlet de porc "ca la Sinaia". Cea mai bună REȚETĂ. Este absolut delicios!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Cotletul de porc "ca la Sinaia" este cel mai gustos. Această rețetă trebuie încercată neapărat. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- cotlet de porc 1,500 kg

- orez 0,150 kg

- ciuperci 0,125 kg

- mazăre 0,200 kg

- ceapă 0,200 kg

- cartofi, 2,500 kg

- ouă 8 buc.

- unt 0,100 kg

- făină 0,300 kg

- lapte 0,800 kg

- caşcaval 0,050 kg

- sare 0,020 kg

- piper 0,001 kg

Cum se prepară

Se porţionează carnea, se trece prin făină şi se prăjeşte în untură. Din cartofi fierţi, unt şi ouă se face un piure foarte consistent cu care se decorează marginile fiecărui cotlet, folosind un cornet de hârtie şi spriț. În mijloc se aşază orezul fiert, ciupercile şi ceapa trasă în untură, mazărea, sarea şi piperul. Peste această compoziţie se toarnă sos beşamel, preparat din unt, făină şi lape, fără a se acoperi decorul din piure. Se presară pe deasupra caşcaval şi se rumeneşte la cuptor. 

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel