Cotletul de porc în sos de miere și usturoi este perfect pentru orice masă în familie. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente:
500g cotlet de porc
1 lingură ulei
2 linguri unt
3 căţei de usturoi
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
sare
piper
Pentru sos:
2 1/2 linguri miere
2 linguri apă caldă
1/4 linguriţă sare
1/2 linguriţă oţet de vin
puţin piper cayenne măcinat
1/2 linguriţă de boia afumată
Cum se prepară
Tăiem cotletul felii mai subţiri, în caz că nu l-aţi cumpărat gata feliat şi-l condimentam bine pe o parte şi pe alta cu sare şi piper, scrie haisagatim.ro. Amestecăm într-un bol toate ingredientele pentru sos. Încălzim pe foc o tigaie antiaderentă şi adăugăm uleiul şi o lingură de unt. Lăsăm să se topească untul şi adăugăm feliile de cotlet. Le prăjim pe fiecare parte 3-4 minute, până devin uşor rumene.
Tragem deoparte feliile de carne în tigaie şi într-o parte prăjim uşor usturoiul tocat mărunt. Adăugăm sosul de miere şi gătim până ce sosul scade şi capătă o consistenţă ușor groasă şi începe să se coloreze spre maroniu. Atenţie să nu-l ardeţi! Oprim focul, presărăm pătrunjel verde peste carne şi servim imediat.
Citește și:
Mămăligă ciobănească. Rețeta românească
Ingrediente
- un litru de apă
- între 300 şi 400 g mălai
- o linguriţă de sare
- opţional puţin unt sau puţin ulei
Cum se prepară
Punem vasul pe foc. Înainte ca apa să înceapă să se încălzească, se presară în ea mai bine de jumătate din cantitatea de mălai prevăzută în reţeta. Se amestecă din când în când ca să nu se lipească de fund. Când terciul se îngroaşă şi clocoteşte, se toarnă pe toată suprafaţa lui, uniform, restul de mălai rămas, potrivi retetelemihaelei.com. Nu se mai amestecă, altfel mămăligă va fi toată numai cocoloaşe. Se dă focul mai mic şi se fierbe. Pentru această cantitate, minim 20 de minute, dacă preparaţi o cantitate mai mare, atunci se fierbe mai mult.
După această perioadă de fierbere, se amestecă sârguincios şi îndelung în mămăligă. Aceasta este partea cea mai grea la mămăliga ciobănească Când mămăliga s-a întărit considerabil şi vă este foarte greu să mai amestecaţi în ea, atunci se poate pune opţional puţin unt sau puţin ulei, în unele părţi la ţară se pune puţină brânză grasă de burduf. Se mai coace 2-3 minute, apoi se îndeasă mămăligă pe fundul ceaunului şi se nivelează. Se mai lasa un pic ceaunul pe foc iute până ce încep să iasă aburi pe margini şi fiertura se desprinde de vas
Se răstoarnă pe un fund de lemn sau pe un platou de lemn şi se serveşte.
Vezi și: Ciorbă mexicană cu smântână. O să vrei s-o mai faci şi a doua oară!
Conopidă în sos de brânză cu lapte: o rețetă simplă pentru un preparat savuros și sănătos
BONUS: Cum faci mămăliga fără cocoloașe
Când pregătiţi mămăliguţa, lăsaţi să fiarbă apa în clocote. Adăugaţi sare, apoi adăugaţi mălaiul în ploaie puţin câte puţin. Lăsaţi focul foarte mic şi amestecaţi energic cu ajutorul unui tel. Mălaiul creşte în volum de 3-4 ori. Mămăliga nu va mai face cocoloaşe dacă, înainte de a pune mălaiul la fiert, se stropeşte cu apă rece.
Vezi și: Prăjitura criminală cu ciocolată. Rețeta pentru weekend
Clătite din cartofi, fără ouă, fără lapte și fără unt. Rețetă italiană
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu