EXCLUSIV  Cotroceni e creativ! Concurs de design de obiect

Gheorghe Petraşcu, Casă ţărănească
Gheorghe Petraşcu, Casă ţărănească

Au început înscrierile pentru concursul de design de obiect în cadrul proiectului ,,Cotroceni creativ” lansat de Muzeul Național Cotroceni.

Au început înscrierile pentru concursul de design de obiect în cadrul proiectului ,,Cotroceni creativ” lansat de Muzeul Național Cotroceni.

,,Muzeul Național Cotroceni și The Institute lansează concursul de idei ,,Cotroceni Creativ” pentru a aduce o nouă perspectivă asupra modalităților de valorizare a patrimoniului muzeal prin design contemporan și pentru a promova colaborarea dintre instituțiile muzeale și zona industriilor creative. Înscrierea în competiție presupune trimiterea către organizatori a unei propuneri de suveniruri sau set de suveniruri: obiecte de design, produse decorative, produse textile) ținând cont de specificul și necesitățile proiectului, așa cum sunt descrise mai jos. Concursul are ca obiectiv crearea unor obiecte de design de produs care reinterpretează elementele identitare asociate Muzeului Cotroceni, fie că pornesc de la patrimoniul deținut sau de la personalitățile care au marcat istoria acestui spațiu cultural. Produsele create vor reprezenta un prim pas în repoziționarea muzeului ca spațiu memorial contemporan în peisajul cultural bucureștean și național.

(w670) Masă cu d

Masă cu douăzeci şi patru de scaune, în stil celtic şi bizantin 

Concursul, dedicat artiștilor activi în industriile creative, îndeosebi studenților și tinerilor debutanți, are ca tematică reinterpretarea elementelor identitare ale Muzeului Național Cotroceni, pornind de la istoria spațiului cultural, de la figurile istorice asociate cu muzeul sau de la patrimoniul deţinut (artă decorativăarte plasticefotografiecarte veche).

Obiectele propuse trebuie să întrunească funcționalitatea și calitățile unor suveniruri, iar acestea pot fi ustensile, accesorii fashion, produse tableware, produse de papetărie și design grafic, țesături, textile, mici decorațiuni, obiecte versatile prin care se subliniază legătura cu valorile muzeului.

(w670) Minei pe f

Minei pe februarie, Veneţia, 1678

Obiectele create trebuie să fie dezvoltate pe baza unui element identitar al Muzeului Cotroceni, fie că au în centru zona artelor decorative sau artelor plastice, pleacă de la arhiva vizuală sau tratează influența istorică a unor personaje emblematice asociate muzeului (Șerban Cantacuzino, Alexandru Ioan Cuza și/ sau membrii Familiei Regale.

(w670) Principele

Principele Ferdinand, Principesa Maria şi Principele Carol la Cotroceni

Piesele trebuie să respecte următoarele principii:

-autenticitate

-funcționalitate în raport cu obiectivul concursului

-asocierea cu Muzeul Cotroceni

-practica contemporană de folosire

-multifuncționalitate, versatilitate, ergonomie

Juriul este format din șase persoane relevante din domeniile de dezvoltare ale acestui proiect: design de obiect, design grafic, muzeologie, management cultural. Proiectele vor fi jurizate de: Radu Manelici, graphic designer și profesor la departamentul de design UNArte; Ruxandra  Sacaliș, arhitect și designer de obiect; Andrei Borțun , inițiatorul Romanian Design Week; Elis Popescu, inițiator și content manager Designist; Liviu Sebastian Jicman, director general Muzeul Național Cotroceni; Roxana Bedrule, manager cultural.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel