Covasna: Poliţiştii de ordine publică, dotaţi cu camere audio-video BodyCam

Consiliul Judeţean Covasna va achiziţiona 12 camere audio-video BodyCam pentru dotarea poliţiştilor cu atribuţii pe linie de ordine publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în baza unui contract de cooperare încheiat între cele două instituţii. 

Comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, comisarul şef Marius-Daniel Ivaşcu, a declarat vineri, în plenul şedinţei Consiliului Judeţean, că dotarea cu camere audio-video a poliţiştilor vizează atât siguranţa cetăţenilor, cât şi a poliţiştilor aflaţi în misiuni, precum şi eficientizarea serviciului poliţienesc. Acesta a mai menţionat că utilizarea aparatelor se va face conform prevederilor legale, cu respectarea Legii 363/2018 privind protejarea datele cu caracter personal.

Comandantul IPJ Covasna a propus ca cele 12 aparate ce vor fi achiziţionate de Consiliul Judeţean să rămână în proprietatea acestei instituţii şi să fie date în folosinţă gratuită Inspectoratului de Poliţie. Comisarul-şef a mai menţionat, printre altele, că poliţiştii care vor fi dotaţi cu camere BodyCam vor trebui să semnaleze public că poartă aceste aparate şi că realizează înregistrări audio/video.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că propunerea venită din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie este binevenită. 'Pe noi ne interesează siguranţa cetăţeanului, dar şi comportamentul poliţiştilor aflaţi în acţiune, precum şi capacitatea Poliţiei de a răspunde prompt la solicitări. Aceste trei laturi sunt foarte importante', a declarat Tamas Sandor. Potrivit proiectului, achiziţionarea celor 12 camere audio-video, care vor fi folosite atât în patrulări, cât şi la intervenţii, este estimată de 9.480 lei fără TVA. Reprezentanţii celor două instituţii au convenit să încheie acordul de cooperare după definitivarea contractului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel