Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, apreciază că tinerii care au depus proiecte pentru a obţine finanţare prin programul Com'ON Sepsi, iniţiat de autorităţile locale şi Grupul PONT cu scopul de a-i încuraja să se implice în viaţa comunităţii locale, au venit cu idei foarte interesante.
Antal Arpad a declarat, joi, că numărul mare de proiecte depuse dovedeşte că iniţiativa s-a bucurat de succes în rândul tinerilor, prin urmare, programul va fi continuat şi în anii următori.
"Ideile mi s-au părut foarte interesante. Nu interesante, ci foarte interesante. (...) Eu cred că a fost o iniţiativă bună, o iniţiativă apreciată de tineri pentru că s-au depus foarte multe proiecte şi majoritatea proiectelor chiar sunt foarte bune. (...) Îmi doresc ca acest program să meargă mai departe, asta îmi doresc (...) şi consider că e important şi vreau să încep cât mai multe proiecte bune pentru ca, indiferent cine va fi la un moment dat primar, să nu se poată abate de la acest drum pe care, totuşi, în 11 ani din viaţa mea am încercat să pun acest oraş", a declarat, pentru AGERPRES, Antal Arpad.
Tema primei ediţii a programului Com'ON Sepsi este "Sfântu Gheorghe Plus" şi şi-a propus să încurajeze implicarea tinerilor în ceea ce înseamnă "Spaţii în Plus", respectiv identificarea, activarea sau regândirea unor spaţii publice, "Subiecte în Plus", adică aducerea în atenţia publică a unor teme, idei şi iniţiative ce aduc o noutate în viaţa comunitară din Sfântu Gheorghe, generează o dezbatere şi un schimb constructiv de opinii, "Experienţă în Plus", ce vizează procesul de maturizare a membrilor comunităţii locale, "Poveşti în Plus", care presupune evidenţierea şi punerea sub "lumina reflectoarelor" a poveştilor individuale ce evidenţiază astfel aspectul de diversitate şi de multiculturalitate al oraşului şi "Relaţii în Plus", ce are ca scop consolidarea relaţiei dintre locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe şi cei plecaţi în străinătate.
În program au fost înscrise peste 60 de proiecte şi iniţiative, iar pe baza votului publicului, 30 dintre acestea vor primi maxim 2.500 de lei pentru implementare.
Printre proiectele propuse se numără amenajarea unei biblioteci în aer liber, realizarea unei piste circulare pentru biciclete, crearea unui spaţiu comunitar pentru persoanele fără adăpost, a unui retrohub, organizarea unor cursuri de dans şi de inteligenţă financiară, precum şi acţiuni de conştientizare a cumpărătorilor cu privire la efectele negative ale pungilor de plastic asupra mediului înconjurător.
Proiectele au fost afişate pe pagina web www.comonsepsi.ro, iar publicul îşi poate exprima opţiunile până pe data de 20 mai, fiecare persoană putând să voteze un număr maxim de 10 proiecte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News