Covid-19, bilanț 24 ianuarie. Numărul infectărilor în România

Bilanț Covid 19
Bilanț Covid 19

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis numărul cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 24 ianuarie 2022.

 

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.082 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 41 decese, dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

UPDATE: https://www.dcnews.ro/bilant-complet-24-ianuarie-2022-situatia-infectarilor-cu-noul-coronavirus_854678.html

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, luni, în Bucureşti de 10,23 cazuri la mia de locuitori, conform Direcţiei de Sănătate Publică. În ziua precedentă, incidenţa a fost de 9,50 cazuri la mia de locuitori. Pe 12 ianuarie, Capitala a intrat în scenariul roşu, după ce a depăşit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie 2021 - 16,54 cazuri la mia de locuitori.

VEZI ȘI: OMS: Europa s-ar putea îndrepta către ”finalul” pandemiei

Directorul OMS pentru Europa susține că pandemia s-ar putea termina în regiune după trecerea valului Omicron.

Într-un interviu, Hans Kluge a spus că varianta Omicron a coronavirusului ar putea infecta 60% dintre europeni până în martie.

„Este plauzibil ca regiunea să se îndrepte către un fel de final de pandemie”, a declarat acesta, citat de France24.

Odată ce numărul de infectări cu Omicron va începe să scadă, „va exista, pentru câteva săptămâni şi luni, o imunitate globală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii au imunitate din cauza infecţiei”.

„Anticipăm că va exista o perioadă de linişte înainte ca virusul să revină spre sfârşitul anului, dar nu neapărat aşa cum a fost până acum”, a mai spus Kluge.

„Acest virus ne-a surprins de mai multe ori, aşa că trebuie să fim foarte atenţi", a subliniat Kluge.

Citește și: Raed Arafat, întrebat despre ridicarea restricțiilor în România: Nu acum

Raed Arafat, întrebat, joi, 20 ianuarie, dacă se poate vorbi despre ridicarea restricțiilor în România, a spus că putem vorbi, „dar nu în acest moment”.

„Acum, rămânem foarte precauți, încă nu credem că am ajuns la vârf, ca să vedem impactul. Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful, care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă”, a explicat Raed Arafat.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a intervenit în urma întrebării cu privire la o eventuală ridicare a restricțiilor după creșterea ratei de vaccinare.„Probabil că vă referiți la Marea Britanie. Marea Britanie are populația vaccinată peste 90%, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective. Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Alte restricții în România?

Totodată, întrebat cu privire la introducerea altor restricții, Raed Arafat a spus că, în acest moment, nu se discută despre schimbarea măsurilor nici în sensul înăspririi, nici în sensul relaxării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel