La bilanțul de miercuri, 405 cazuri noi au fost înregistrate în București. Ce presiune pune această evoluție a bolii în România a explicat medicul infecționist de la ”Matei Balș”, Adrian Marinescu.
”Este o situație complicată, o vedem toți. Sunt clar mai mulți factori, oamenii s-au întors din concedii și interacționează, mai ales într-o zonă mai aglomerată cum e capitala, era de așteptat, contează și deschiderea școlilor, dar și că măsurile de relaxare au tot continuat, au fost alegeri, se întâmplă diverse lucruri. Gândiți-vă că dacă avem multe cazuri într-o zi, există și persoane cu care aceștia vin în contact. Deci este acel bulgăre care se rostogolește. Trebuie să ne gândim ce avem de făcut, pentru că trendul este ascendent de câteva săptămâni și pare că va continua, deși nu e o creștere explozivă.” a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 1.
În emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”, medicul infecționist de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș a explicat că ”în fiecare dimineață eliberăm paturile și avem alte locuri, numai că, din păcate, se ocupă”, adăugând că ”în ultimele 24 de ore, locurile, la noi, s-au ocupat undeva în jurul prânzului și asta s-a întâmplat cam peste tot, e o situație complicată și probabil că trebuie să găsim și soluții pentru a avea mai multe variante, mai multe locuri”.
Bilanțul de miercuri, când a fost înregistrat un record de infectări în România, a arătat peste 400 de noi cazuri în București. În acest context, medicul, care în momentul declarației avea 24 de ore de gardă, a mărturisit: ”Sigur că e o presiune mare, dar suntem echilibrați și ne gândim la soluții. (...) N-a fost ușor. Gândiți-vă că peste 400 de pacienți au fost pozitivi, e clar că trebuie să fie evaluați, mare parte din ei au nevoie de internare, pentru că au boli asociate, forme medii și trebuie găsită o soluție pe moment.”
Adrian Marinescu a atras atenția că din aceste noi cazuri se vor selecta cazurile grave, care ajung la ATI. Totodată, el spune că organizarea alegerilor locale ”va fi un factor în plus care va veni cu un anumit procent. E o sumă de factori și fiecare în parte înseamnă o creștere și atunci e o sumă, trebuie gândit, pentru că în viitorul apropiat vor fi și alte elemente, sezonul rece, gripa”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News