Metroul și autobuzul reprezintă vectori majori de transmitere a coronavirusului.
În acest context, numeroși cercetători solicită autorităților să recunoască această formă de contagiune și să adapteze măsurile de prevenire în mijlocul celui de-al doilea val de pandemie.
Duminică, un cercetător de la Consiliul Spaniol Național de Cercetare (CSIC) a spus că oamenii nu ar trebui să mai vorbească în transportul public pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus. În plus față de măști și ventilație adecvată, acest comportament al utilizatorilor ar reduce încărcătura virală din aer, spune omul de știință.
Tot mai mulți oameni de știință indică aerul ca principala cale de contagiune. Aerosolii ”necesită” luarea mai multor măsuri, cum ar fi ventilația spațiilor închise. Dar în transportul public este practic imposibil să se respecte această premisă, scrie 20min.es.
Din acest motiv, cercetătorul de la CSIC, María Cruz Minguillón, a subliniat că „ar fi ideal dacă metroul ar indica mesajul Silence always”. „Statul în tăcere și cu o mască potrivită, reduce riscul la minimum. Să nu vorbești nici măcar la telefon!”, a spus specialista.
Când vorbim la telefoanele mobile în metrou, cu zgomot, țipăm și emitem de 50 de ori mai mulți aerosoli, acele particule care ies atunci când vorbim sau respirăm și despre care experții spun că reprezintă una dintre căile principale de contagiune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu