Mai multe studii medicale atestă faptul că, în plină pandemie, nu virusul numit SARS-COV2 este cel care provoacă victimele, de fapt.
Schimbarea constantă de informaţii privind pandemia provoacă neîncredere, atrag atenţia experţii. Iniţial s-a spus că COVID-19 nu este decât o răceală, teorie încă susţinută, în timp ce alţii trag adevărate semnale de alarmă şi spun că este un coşmar. De asemenea, există controverse în ceea ce priveşte purtarea mijloacelor de protecţie. Unii medici şi specialişti spun că este necesar să ne acoperim nasul şi gura cu orice material, în timp ce alţii spun că exerciţiul este inutil, doar măştile asigurând protecţie.
"Problema cea mai mare pe care o avem cu pacienţii de la Terapie Intensivă este legată de furtuna de citokină. Problema este că nu avem tratament nici împotriva virusului, nici împotriva răspunsului sistemului imunitar", a explicat medicul Rafael Manez, şeful de secţie ATI la spitalul Bellvitge, Barcelona, pentru Euronews.
Astfel, specialistul spune că sistemul imunitar ar fi, de fapt, problema în ceea ce priveşte pacienţii cu COVID-19.
"Nu e nevoie să avem un sistem imunitar puternic, ci unul echilibrat. Dacă ai un sistem imunitar puternic nu înseamnă neapărat că vei putea lupta mai bine cu virusul", a mai spus Manez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu