Urmărește emisiunea live


COVID-19. CNBC: Oxidul nitric, efecte în tratarea infectării cu coronavirus

Cercetători medicali din Statele Unite verifică dacă inhalarea oxidului nitric ar putea contribui la tratarea pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus, informează CNBC.

Alegeri prezidentiale 2024

O serie de studii şi teste clinice aflate în curs la Spitalul General Massachusetts au rolul de a afla dacă acest tratament familiar poate ajuta la salvarea persoanelor bolnave, la evitarea intubării pacienţilor şi, posibil, la ferirea de infectare a personalului medical, scrie Mediafax. La nivel mondial, 3,25 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, înregistrându-se 233.439 decese, potrivit bilanţului furnizat vineri de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Oxidul nitric contribuie la dilatarea vaselor de sânge din plămâni în momentul inhalării. În 1998, expertul farmacolog Louis Ignarro a primit împreună cu alţi savanţi Premiul Nobel pentru stabilirea rolului semnificaiv al oxidului nitric în sistemul cardiovascular. Tratamentul a fost aprobat ulterior de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA pentru o serie de afecţiuni. În anii 1990, oxidul nitric a jucat un rol important în dezvoltarea medicamentului pentru disfuncţii erectile Viagra.

"Mecanism care permite funcţionarea plămânilor"

Stuart Harris, medic la Spitalul General Massachusetts, a declarat pentru CNBC că sunt în derulare patru studii pentru a explora dacă oxidul nitric inhalat ar putea fi folosit pentru tratatrea coronavirusului.

"Axidul nitric facilitează relaxarea musculară. Prin urmare, vasele de sânge de presiune scăzută ale plămânilor sunt relaxate, facilitându-se circulaţia sanguină în zonele în care ajunge oxidul nitric. Astfel, este creat un mecanism care să permită funcţionarea plămânilor", a explicat Stuart Harris.

Datele preliminare sugerează că inhalarea oxidului nitric ar putea avea efect distructiv asupra coronavirusului, a comunicat Spitalul General din Massachusetts. Efectele se datorează similitudinilor genomice între Covid-19 şi cele ale SARS şi MERS. Studii efectuate în timpul epidemiilor din 2004-2005 au demonstrat că oxidul nitric a fost eficient în distrugerea virusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel