Covid-19: De ce este obezitatea un factor uriaș de risc. Studiu preliminar

Cercetătorii au ajuns la o concluzie preliminară despre riscul pe care îl reprezintă obezitatea în lupta cu noul coronavirus.

Alegeri prezidentiale 2024

Cercetătorii au ajuns la o concluzie preliminară despre riscul pe care îl reprezintă obezitatea în lupta cu noul coronavirus, conform Daily Mail. Motivul pentru care oamenii obezi mor în pondere mai mare decât celelalte categorii se rezumă la cantitatea mare de proteine generată de grăsime, utilizate de infecție pentru a infiltra celulele umane.

Coronavirusul, numit științific SARS-COV-2, se lipește de receptorii ECA-2, cunoscuți ca fiind „poarta de intrare" în celulele corpului. Celulele de grăsime au mai mulți receptori, fapt pentru care unii experți consideră că justifică simptomele mai grave care apar la oamenii obezi față de celelalte categorii.

Obezitatea și diabetul tip 2, factori de risc înalt

Receptorii ECA-2 sunt mai deși și la celulele de grăsime ale oamenilor cu diabet zaharat de tipul 2, un alt factor de risc înalt.

Unii cercetători cred acum că medicamentele pentru diabet pot fi folosite pentru a învinge infecția și au recunoscut că pierderea în greutate ar putea ajuta la rândul său.

Experții din SUA și Germania care au expus această teorie au subliniat și cum celulele de grăsime au legătură și cu boala numită fibroză pulmonară. Atunci când un pacient se îmbolnăvește și de Covid-19, plămânii nu reușesc să împingă suficient oxigen în tot corpul.

Dovezile nu sunt încă concrete

Dovezile nu sunt încă concrete, însă informațiile venite de la pacienții spitalizați sugerează că oamenii obezi sunt mai predispuși să moară, față de cei care sunt într-o formă mai bună de sănătate.

Într-o lucrare „de perspectivă" publicată în jurnalul științific Obesity, cercetătorii au explicat legătura dintre obezitate și Covid-19. Enzima de conversie a angiotensinei 2 este punctul de intrare a virusului în celule. Suprafața țepoasă se leagă de receptori și, de acolo, se multiplică.

Dr. Ilja Kruglikov din Germania a explicat că ECA-2 este „mai deasă" la celulele de grăsime numite adipocite, la oamenii obezi sau cu diabet de tipul 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel