Dan Cruceru s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.
Deși Covid-19 l-a ocolit, nu a fost atât de simplu cu virusul Dengue pe care l-a căpătat în Republica Dominicană. A stat patru luni acolo unde a prezentat Survivor România pentru Kanal D. Prezentatorul TV se afla chiar la începutul competiției când s-a confruntat cu această situație. De altfel, a fost primul european de acolo care a contractat boala după zeci de ani de la ultimul caz înregistrat.
Într-un interviu pentru DC News, Dan Cruceru a vorbit despre acest subiect.
”Aproape am și uitat de povestea asta, fiind Covid-ul mult mai la modă. Glumesc! Au fost câteva zile grele, cu febră și stare fizică foarte proastă. Dengue e transmis de anumiți țânțari. Stăteam într-o dimineață pe terasa casei în care locuiam, îmi beam cafeaua și aproape nici n-am simțit când m-a pișcat o astfel de insectă. După trei zile, însă, aproape că nu mă mai puteam ridica din pat. Am ajuns la spital, cu un risc destul de ridicat de hemoragii. M-am panicat nițel, mai ales că eram la 10 mii de km distanță de casă. Din fericire, chiar am avut o super echipă de medici care m-au pus repede pe picioare și le mulțumesc încă o dată pentru asta”, a spus Dan Cruceru pentru DC News.
Febra Denga este cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzația că oasele se rup. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap, erupțiile cutanate asemănătoare celor care apar în cazul rujeolei și durerile musculare și articulare. Există și situații în care febra Denga poate evolua în una dintre cele două forme severe, cu risc vital, ale bolii. Prima dintre acestea, febra denga hemoragică, provoacă hemoragii, permeabilizează vasele sanguine (tuburi care transportă sângele) și determină scăderea numărului de trombocite (crește riscul de hemoragii). Cea de-a doua formă severă, sindromul de șoc denga, determină o valoare scăzută a tensiunii arteriale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News