Unul dintre oamenii de știință cu cea mai mare experiență în bolile infecțioase și profesor în departamentul de chimie și biochimie de la Universitatea din Colorado (SUA), José Luis Jiménez, a subliniat într-un interviu la ABC TV Paraguay că cel mai mare risc de contagiune într-un supermarket se află în aer și nu în pungi, suprafețe sau produse care sunt atinse.
Așadar, locul cu cel mai mare risc de contagiune cu coronavirus, într-un supermarket, nu este pe pungi sau produsele de pe raft, ci în aer.
"Dacă mergi la supermarket, pericolul nu este pe pungile pe care pui mâna, pericolul este în aerul pe care îl respiri. Ceea ce trebuie să faci este să stai în supermarket cât mai puțin timp posibil, să fie un loc cât mai ventilat și să porți o mască foarte bună", a zis expertul.
Până astăzi, 11 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 755.126 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
701.283 de pacienți au fost declarați vindecați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu