COVID-19. Mănuşile de protecţie, FALS sentiment de siguranţă. Ce fac medicii

În supermarketuri, în pieţe, dar şi pe stradă, din ce în ce mai mulţi oameni poartă mănuşi de unică folosinţă, pentru a se proteja de infectarea cu coronavirus. De altfel, şi autorităţile au impus astfel de reguli în mai multe oraşe din România. Dar cât de sigure sunt ele? 

Folosirea mănuşilor de unică folosinţă poate părea un mijloc evident de evitare a infectării cu noul coronavirus. Se evită, astfel, ducerea mâinii murdare la nas, gură sau ochi şi, astfel, se reduce riscul infectării. Iată, însă, ce spun specialiştii. 

Materialul poros - protecţie limitată 

Purtate de medici şi asistente în săli de operaţii sau la intervenţii medicale, mănuşile asigură protecţie împotriva sângelui şi a altor lichide corporale. Împotriva bacteriilor, însă, oferă o protecţie limitată, pentru perioade scurte de timp, scrie dw.com. 

Astfel, din cauza materialului poros din care sunt confecţionate, cu cât sunt mai mult purtate, cu atât este mai uşor pentru patogeni să treacă prin material. Acesta este unul dintre motivele pentru care personalul medical îşi spală şi dezinfectează cu atenţie mâinile după ce folosesc aceste mănuşi. 

Sentimentul de siguranţă, înşelător 

Mănuşile confecţionate din vinil, latex sau nitril ar putea să dea o senzaţie de sterilitate, însă acest sentiment de siguranţă este înşelător. Deşi oamenii au grijă să nu îşi atingă faţa când poartă mănuşi, acest lucru se poate întâmpla accidental. 

Trebuie, astfel, reţinut, că igiena este extrem de importantă, chiar şi dacă purtăm mănuşi sau mască. Pentru că virusul ne poate infecta şi prin mănuşă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel