În contextul în care trebuie să stăm în casă, pentru a ne proteja de infectarea cu coronavirus, mulți copii, plictisiți de rutină, pot petrece mai mult timp în fața ecranelor. Acest lucru le poate dăuna. La ce să fii atent, ca părinte, pentru a putea interveni.
"La copii şi la adolescenţi, privitul excesiv în ecrane poate duce la apariţia unor afecţiuni în rândul acestora, cum ar fi: evoluţia mai rapidă a miopiei, insuficienţa de convergenţă sau insuficienţa acomodativă, în care capacitatea ochilor de a converge (a se întoarce spre interior unul către celălalt) sau de a se concentra asupra obiectelor apropiate este afectată", a explicat prof. dr Călin Tătaru, chirurg oflamolog, preşedinte al Societăţii Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă, pentru csid.ro.
"Simptome precum oboseala ochilor şi uneori chiar vedere dublă indică utilizarea excesivă a device-urilor precum smartphone. Părinţii ar trebui să fie atenţi la unele modificări în comportamentul copiilor cum ar fi: frecarea excesivă la ochi, înclinarea capului, clipit des, acuze de vedere înceţoşată sau dublă, senzaţie de oboseală oculară, cefalee", a mai spus prof. dr. Călin Tătaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu