Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Matei Balș, a reacționat privind situația epidemiologică, după bilanțul publicat de GCS astăzi: 889 noi cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore.
Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș din Capitală, a declarat că „testăm mult mai mult decât înainte, dar și așa, este o creștere mult peste prognoză. De la o zi la alta, indiferent că testele variază, e această creștere”.
Privind decesele înregistrate la grupe de vârstă care, la începutul pandemiei, nu erau considerate de risc, medicul Adrian Marinescu a declarat că „nu trebuie să pornim de la ideea că o persoană tânără nu va face o formă severă” a bolii.
„E adevărat că cei mai mulți dintre cei care ajung la deces au boli asociate, dar există și excepții. Chiar dacă sunt cazuri izolate, lucrurile acestea se întâmplă. Motiv pentru care nu trebuie să pornim de la ideea că dacă e o persoană tânără, nu va face o formă severă. Și oricum, dacă nu va face el, poate transmite celor care au boli cronice”, a spus dr. Adrian Marinescu la Antena 3.
De asemenea, întrebat dacă studiul care arată că există șase tipuri de simptomatologie ajută la realizarea schemei de tratament pentru bolnavii Covid, dr. Adrian Marinescu a răspuns că „sunt date utile, ele vin dintr-o experiență clinică”.
„În momentul de față știm că infecția cu SARS-CoV-2 există o simptomatologie variată. Pacientul poate să nu aibă febră, poate să aibă o simptomatologie care seamănă cu gripa, mai multe stări digestive. Există formele severă care au o afectare a funcțiilor respiratorii în etape. E cel mai important să intervenim la nivel de monitorizare. Mulți pacienți vor fi monitorizați acasă. E important să putem interveni rapid”, a mai spus dr. Adrian Marinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu