COVID-19 România. Nelu Tătaru, prima reacție după noul bilanț

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre noul bilanț al persoanelor infectate cu noul coronavirus, dar și dacă, până acum, există cazuri de infectare intracomunitară.

"Dintre cele 16 persoane noi, avem persoane aflate în carantină, care sunt testate și s-au pozitivat, deși sunt asimptomatice. Sun cazuri noi, venite din exteriorul țării nostre, din Franța în general și avem și cazuri care sunt contacții contacților, care erau într-o anchetă epidemiologică, tot asimptomatice. Atâta timp cât am introdus de duminică măsura ca toți cei care vin din țări care au peste 500 de îmbolnăviri să intre în izolare, atunci putem spune că luăm aceste persoane dintr-o zonă izolată, le testăm, deci nu au apucat să facă transmiterea intracomunitară", a declarat Nelu Tătaru, în direct la B1 TV. 

Citește și: MAI - Nou bilanț Coronavirus Covid-2019, 17 martie

Ce spune despre deputatul Banias, confirmat pozitiv cu COVID-19

"Este o anchetă epidemiologică care va descoperi și sursa domnului Banias. Sigur a fost cineva asimptomatic sau este cineva chiar cunoscut pe care persoana în cauză, depistată recent pozitiv l-a ignorat sau nu l-a considerat sursă în acel moment. Au fost mai multe cazuri de infectare intracomunitară în cercetare, gândiți-vă la cazurile de la Timișoara, de la Hunedoara. Au fost destul de multe, dar după cum vedeți, au fost identificate, izolate, gândiți-vă la Gerota, gândiți-vă la cazul din Parlament și atunci au fost identificate, sunt internate, se continuă ancheta epidemiologică pentru contacții acestora și urmează să fie identificați", a completat el. 

Citește și: Mircea Banias, depistat pozitiv cu coronavirus: Nu am intrat în contact cu Vergil Chiţac

Cozi la Vama Nădlac. Ce se întâmplă cu oamenii care intră în țară

 

"Cei care vin din zonele roșii intră în carantină, iar cei care vin din zonele galbene, sun în izolare voluntară la domiciliu. Țin să menționez că statele care au peste 500 de îmbolnăviri și nu sunt state roșii, cei care vin de acolo intră în izolare voluntară la domiciliu", a mai spus Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel