Mii de teste au fost deja achiziționate de Primăria Capitalei, în vederea realizării programului de testare la nivelul Bucureștiului.
Având în vedere interesul exprimat de mass-media referitor la intenția de realizare a unei testări (screening sistematic) în București, în baza unui studiu științific elaborat de Institutului Național de Boli infecțioase „Prof. dr. Matei Balș", în vederea stabilirii nivelului de circulație al SARS-CoV-2 în Capitală, Primăria Municipiului București ne-a trimis un comnicat de presă, pe care îlprezentăm aici:
”Între Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș", PMB, ASSMB și cele șase primării de sector a fost încheiat, în data de 27.03.2020, un Protocol care prevede în detaliu atribuțiile fiecăreia dintre părțile semnatare. PMB, ASSMB și primăriile celor 6 sectoare ale Capitalei și-au asumat rolul de a asigura un sprijin logistic acțiunii de testare, în timp ce aspectele de ordin științific sunt gestionate de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș", instituția medicală care coordonează studiul și colaborează cu European Programme for Intervention Epidemiology Training (EPIET) pentru stabilirea modalității de eșantionare și pentru analiza datelor;
Astfel, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 5.400 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M. De asemenea, cele 6 Primării de sector au achiziționat fiecare câte 1.000 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 1.000 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M”, se arată în documentul Primăriei București.
”De asemenea, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat și va pune la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș" toate echipamentele de protecție necesare pentru protecția personalului medical și a șoferilor (halate chirurgicale, viziere, mănuși, măști FFP2, soluții antiseptice, truse de urgență, materiale necesare activității de testare în teren, etc);
La rândul lor, cele șase Primării de sector, semnatare ale Protocolului, și-au asumat trimiterea invitațiilor către persoanele selectate în cadrul eșantionului de testare, recepționarea și centralizarea răspunsurilor la invitația de participare la testare, programarea pe zile/ore a persoanelor care au răspuns afirmativ la invitație și stabilirea, împreună cu Poliția locală din subordine, a traseului echipei de testare”, se mai precizează în document.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu