EXCLUSIV  COVID 19. Vânzările la măştile de bumbac, alternativă la cele chirurgicale, au EXPLODAT. Ciuhodaru: Atenţie! Verificaţi un lucru când le cumpăraţi

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat cât de eficiente sunt măştile de bumbac, fabricate şi comercializate intens în aceste zile, în condiţiile în care măştile chirurgicale, de unică folosinţă, sunt greu de procurat. 

În contextul epidemiei de coronavirus măştile chirurgicale de protecţie sunt foarte greu de găsit, însă au apărut pe internet tot mai multe oferte ale unor producători de măşti din bumbac sau tifon, reutilizabile. Despre cât de eficiente sunt aceste măşti şi în ce mod pot proteja ele de o infectare, am vorbit cu medicul Tudor Ciuhodaru.  

Medicul Tudor Ciuhodaru a subliniat, încă o dată, faptul că acestea au rolul de a-i proteja pe cei din jurul celor care o poartă şi nu invers. Totodată, medicul a subliniat că e necesar ca înainte de a cumpăra orice produs de acest gen trebuie să vă asiguraţi că e vorba despre produse avizate, certificate şi că respectă reglementările în vigoare.

La ce lucruri trebuie să fiţi atenţi

"De principiu, rolul măştilor este de a-i proteja pe cei din jur. Tocmai de aceea e şi recomandarea de a le purta atunci când aveţi simptomatologie respiratorie, adică dacă tuşiţi sau strănutaţi, vă acoperă nasul şi gura şi îi protejează pe cei din jur", a explicat Tudor Ciuhodaru. 

"Cât priveşte măştie de tifon sau din bumbac, acestea se foloseau acum mulţi ani, mai era şi recomandarea de a le steriliza cu fierul de călcat, la temperatură mare, dar orice produs sanitar, din comerţ, trebuie să îndeplinească toate caracteristicile de calitate, date conform normativelor, verificate, inclusiv normativele europene în acest sens. 

Suntem acum în secolul XXI, lumea s-a schimbat. Aşa că, în continuare recomandăm achiziţionarea produselor medico-sanitare avizate, să îndeplinească toate cerinţele de calitate, să fie certificate. Pot fi utile şi astfel de soluţii de criză, în contextul în care intenţionaţi să-i protejaţi pe cei din jur de aceste secreţii nazofaringiene", a subliniat Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel