COVID. O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu două tulpini diferite, în Belgia

Foto ilustrativ. Imagine de Sharon McCutcheon de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Sharon McCutcheon de la Pixabay

O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu două tulpini diferite ale coronavirusului, în Belgia. Cazul ei este analizat de experți. 

Există posibilitatea infectării cu două variante diferite ale virusului SARS-CoV-2, avertizează oamenii de știință, după descoperirea și documentarea unui astfel de caz, scrie BBC

O femeie în vârstă de 90 de ani, din Belgia, a murit în luna martie, în urma dezvoltării unei forme grave de Covid-19. Ea a fost descoperită, la testare, cu tulpinile Alpha și Beta - din Marea Britanie, respectiv Africa de Sud.

Vârstnica nu era vaccinată.

Cazul ei este analizat la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase de la Viena, care se desfășoară zilele acestea. 

Deși medicii presupun că femeia a luat virusurile de la persoane diferite, prof. Lawrence Young, expert virusolog la University of Warwick, crede că este posibil să le fi contactat și de la o singură persoană. 

Prof. Lawrence Young consideră, de asemenea, că sunt necesare studii pentru a se vedea dacă combinația de două tulpini virale scade eficiența vaccinului Covid-19.

VEZI ȘI: Academiile de medicină și de farmacie din Franța: Obligativitatea vaccinării Covid-19, 'singura opțiune realistă' pentru menținerea sănătății

Nu este primul caz de infectare cu două tulpini diferite, simultan

Medicii spun că femeia de 90 de ani nu a fost prima persoană infectată cu două tulpini în același timp, dar foarte puține astfel de cazuri care au ajuns în atenția lor. 

În luna ianuarie, alte două persoane au fost depistate cu două variante în același timp, în Brazilia, printre care varianta Gamma (n.red. cunoscută ca varianta braziliană). 

Recent, un adolescent de 17 ani din Portugalia s-a infectat cu o tulpină de coronavirus în timp ce se însănătoșea după boala făcută de la o altă variantă. 

Între timp, varianta Delta a coronavirusului e în centrul atenției, iar varianta Lambda vine puternic din urmă

În timp ce lumea se luptă încă cu răspândirea rapidă a variantei Delta, există acum o nouă variantă pe care experții o monitorizează: varianta Lambda, scrie CNN.

Unele mutații ale virusului, cum ar fi variantele alfa și varianta delta, s-au dovedit mai transmisibile decât variantele anterioare ale virusului și au continuat să domine la nivel global. Ori de câte ori apare o nouă variantă a coronavirusului, oamenii de știință o urmăresc cu atenție.

Varianta lambda, sau „C.37”, s-a răspândit rapid în America de Sud, în special în Peru, unde cele mai vechi probe documentate ale virusului datează din august 2020, transmite Mediafax. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel