Chiar și cel mai puternic aspirator din casă nu ne permite întotdeauna să curățăm perfect covorul.
Deseori, covorul rămâne plin de praf, chiar dacă a fost aspirat mult timp. În acest caz, gospodinele trebuie să apeleze la proceduri suplimentare pentru curățarea covorului.
Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește
Dacă ați aspirat covorul și praful a rămas, nu trebuie să repetați acțiunea. Cel mai probabil, aspiratorul a demonstrat deja rezultatul maxim și nu îl va îmbunătăți.
Singura cale este să începeți curățarea covorului manual. Și sarea vă vine în ajutor. Acest produs trebuie împrăștiat peste covorul prăfuit.
După aceea, trebuie să vă „înarmați” cu o mătură și să eliminați sarea, împrăștiată pe covor. Împreună cu sarea va fi îndepărtat și tot praful de pe suprafața covorului.
Curățarea casei implică nu doar ștergerea prafului, dar și curățarea covoarelor. Dacă nu vrem să le ducem la un serviciu autorizat putem curăța covoarele acasă, folosind ingrediente naturale.
Covoarele sunt făcute din diferite materiale, sintetice sau de lână, care nu pot fi toate tratate la fel. Cu un detergent chimic putem strică covoarele, de aceea este nevoie de multă atenție.
Iată câteva metode simple cu care putem curăța covoarele din casă.
Oțet și bicarbonat de sodiu - Cele două ingrediente pot fi folosite pentru a curăța, rapid și ușor, covoarele. Prima metodă constă în împrăștierea bicarbonatului pe suprafața covorului. Frecăm ușor pentru a distribui bine pudra albă, așteptam câteva ore înainte de a o îndepărta cu aspiratorul.
Oțetul alb are proprietăți de detartrare excelente și, de asemenea, dezinfectează covoarele. Amestecați două pahare de oțet cu trei linguri de bicarbonat și pulverizați soluția pe covor. Așteptați să acționeze, apoi lăsați să se usuce bine evitând expunerea la soare.
Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește
Pentru a trata corect covoare cu părul lung putem pregăti o găleată cu apă, în care vom adăuga săpun lichid și câteva picături de amoniac. Scufundăm o perie în soluție și o răspândim ușor pe suprafața covorului, împotriva firelor. La final, clătim totul și lăsăm să se usuce.
Pentru covoarele cu fire scurte, va trebui să pregătim un amestec destul de cremos cu picături de lămâie și săpun de Marsilia. Înmuiați o cârpă din microfibră, frecați suprafața covorului, apoi clătiți.
Vrei să scapi de călcat haine? Întinde-le corect la uscat și nu vor mai avea cute
Covoarele persane trebuie curățate cu abur. Stropim covorul cu apă fierbinte pentru a înmuia firele. Așteptăm câteva minute, apoi trecem cu atenție mopul nostru cu abur cu jeturi scurte și repetate pe zonele murdare. Ca de obicei, lăsăm covorul afară să se usuce, dar ferit de lumina directă a soarelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu