Cozi uriașe la Birourile Electorale, pentru depunerea sacilor cu voturi. La Sectoarele 1 și 2 se stă de mai bine de 30 de ore. Au intervenit ambulanțele - Foto în articol

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Sunt cozi uriașe la mai multe Birouri Electorale din țară, acolo unde oamenii așteaptă să depună sacii cu voturi.

UPDATE:

Procesul de predare al sacilor cu voturi a fost suspendat la Biroul Electoral de la Sectorul 1, transmite Antena 3 CNN.

Știrea inițială:

Este o zi grea pentru oamenii care se află și la această oră la birourile electorale din țară pentru a depune sacii cu voturi. Se pare că în mai multe orașe din țară s-au format cozi uriașe, iar în Timișoara a fost chiar necesară intervenția unei ambulanțe, după ce o femeie a leșinat la predarea sacilor.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Situația cea mai gravă în aceste momente pare a fi la Biroul Electoral al Sectorului 2, acolo unde oamenii stau de mai bine de 30 de ore la rând și așteaptă să poată preda sacii cu voturi. Mare parte dintre ei sunt președinți ai secțiilor de votare care ieri, 9 iunie, în ziua alegerilor, s-au aflat în secțiile de votare, iar apoi au trebuit să se ocupe de sigilarea sacilor după numărătoare și transportarea lor la Biroul Electoral pentru predarea acestora, dar și a tabletelor care au fost folosite ieri. Aceeași situație ar fi și la Sectorul 1.

"Problema a apărut după trei ore după ce au ajuns aici pentru că acei saci nu puteai fi primiți. Totul a mers foarte greu, au primit diferite explicații. Din păcate, în ultimele 5-6 ore a fost nevoie inclusiv de intervenția medicilor de la Serviciul de Ambulanță București și de la SMURD. Ba mai mult, cei de la SMURD au preferat să aducă aici, după ce lucrurile s-au precipitat destul de tare, o ambulanță de victime multiple și să fie prezenți non-stop până când acest proces să fie încheiat. Nu se știe când se va întâmpla acest lucru pentru că ultimii saci au fost aduși aici la Sectorul 2 în urmă cu aproximativ 2-3 ore" a declarat Laurențiu Rădulescu, corespondent Antena 3 CNN.

Ce spun oamenii

Oamenii spun că nu mai rezistă și că sunt foarte obosiți.

"Trebuiau să fie aici cel puțin 5 puncte de primire să nu mai fie balamucul ăsta", a spus o femeie.

"Oboseala își spune cuvântul, toți suntem obosiți. Ce să facem? Răbdăm. Își cam bat joc de noi", a spus un bărbat.

"Ne deplasăm cu mașini personale, poliția în spate și noi cu buletinele în mașină, iar Jandarmeria ce face? Nu mai colaborăm? Îmi pare rău, altădată aveau grijă de noi, să ajungem cu voturile bine", a spus o femeie.

"Condiții groaznice, toți suntem obosiți. Dar un om care vine să facă așa ceva pentru primar, pentru europarlamentare, pentru ce aveam nevoie de 5? Ajungi aici, tensiune, am intrat și eu la salvare, tensiune 200, a fost o mare porcărie. Jur, îmi pare foarte rău că am acceptat din nou să merg", a spus o femeie.

"Ca de fiecare de când venim la votări, aceeași poveste", a spus un bărbat.

"Stăm și așteptăm aici, nu avem ce face. Le-am propus să ne aducă niște saltele aici că ne-ar prinde bine", a spus o femeie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel