Cozmin Gușă, obiectivul ca președinte al Federației Române de Judo

Consultantul politic și președintele Federației Române de Judo Cozmin Gușă a explicat că a luat decizia de a candidat pentru șefia Federației din dorința de a aduce judo-ul românesc într-o poziție de succes, atât pe plan intern, cât și pe plan internaționa. Totodată, Gușă dorește ca acest sport să influențeze în bine societatea românească.

"M-am gândit dintr-o nevoie pe care am sesizat că o are Federația. Pentru că, eu fiind și foarte conectat la acest sport în ultimii 15 ani și văzând oamenii de acolo suferind, mi-am dat seama că trebuie implicare. Și negăsind o persoană potrivită pe care să o susțin, atunci am fost nevoit, în ciuda faptului că nu sunt un practicant profesionist de judo, dar sunt un cunoscător al sistemului, să încerc să redresez situația și să o aduc într-o poziție de succes intern și internațional. Aveam și datoria personală, sigur. E un sport care mi-a adus multă satisfacție atât mie, cât și familiei mele, băiatului meu.

Dar, pe de altă parte, am găsit și ceva cu folos social, pentru că judo-ul, dacă va fi mai bine înțeles de către români, cu principiile lui morale, regulile clare, cu jocul competitiv bazat pe onoare și respect, cred că va influența în bine o societate românească care pare din ce în ce mai isterică și dezbinată. Deci scopul a fost dublu: pe de o parte să organizez și să aduc performanță în judo, iar pe de altă parte să încerc să influențez prin judo o atitudine mai echilibrată în viața publică", a spus Gozmin Gușă la Realitatea TV

Performanță la Dusseldorf

Aflat în Germania, Gușă a salutat performanțele sportivilor români, în ciuda faptului că ei se luptă în acest concurs cu sportivi din țări care investesc masiv în acest domeniu.

"În Dusseldorf acum este un mare carnaval al bucuriei și al prosperității, pentru că în Germania și în zonă oamenii încă se bucură de viață și prosperitate și într-un fel se gândesc că lumea poate că nu se va schimba atât de negativ pe cât sunt temerile. Deși suntem o țară cu o bază mică în judo, dar cu ceva tradiție, reușim să ne impunem din când în când și, practic, vedeta de ieri la acest Grand Prix cu premii foarte mari a fost România prin cele două fete care la puțin au ratat aurul, dar în schimb au cucerit bronzul, și asta în luptă cu țări care au 700-800.000 de legitimați. Brazilia peste un milion de legitimați în aceste sporturi și insistă și finanțează din plin, pentru că prestigiul acestor țări se duce mai departe și este consolidat în zonele de mare audiență", a conchis Gușă la Realitatea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel