REȚETĂ COZONAC cu NUCĂ Cozonacul cu nucă și ciocolată este nelipsit de pe masa de Paști. Fiind un preparat clasic, este adorat de majoritatea românilor. Iată rețeta.
REȚETĂ COZONAC cu NUCĂ Ingrediente
- făină - 1 kg
- nucă mărunțită - 200 grame
- lapte - 500 ml
- zahăr - 300 grame
- ciocolată cu lapte - 200 grame
- gălbenușuri - 10
- unt moale - 200 grame
- esență portocoală - 1 lingură
- cremă ciocolată - 2 linguri
- coaja de la o lămâie
- ciocolată amăruie - 100 grame
- sare
- drojdie uscată - 20 grame
- pastă de vanilie - 1 lingură
Vezi și: Sarmale ardelenești. Sunt cele mai bune! Rețeta pentru Paști
Cozonac cu nucă. Preparați maiaua. Puneți drojdia, o lingură de zahăr și puțin lapte călduț. Adăugați puțină făină și amestecați până la obținerea unui aluat moale. Lăsați maiaua să crească aproximativ 15 minute.
Cozonac cu nucă. Cerneți făina. Adăugați maiaua, gălbenușurile, zahărul, esența de portocoală, coaja de la o lămâie, pasta de vanilie sau esență, sare. Frământați, adăugați puțin câte puțin din laptele călduț. După ce ați încorporat toată făina, adăugați puțin câte puțin unt. Aluatul trebuie să fie foarte moale și puțin lipicios. Lăsați aluatul să crească pentru o oră și jumătate.
Vezi și: PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Rețeta simplă și delicioasă pentru masa de PAȘTI
Umplutură
Cozonac cu nucă. Pentru umplutură, puneți nuca într-un bol mai mare, adăugați ciocolata cu lapte topită la aburi, ciocolata amăruie topită la aburi, crema de ciocolată, amestecați foarte bine totul. Umplutura este gata. După ce aluatul a crescut, așezați în tavă aluatul și umplutura. Puneți cozonacul în cuptor la 160 de grade pentru 50 de minute. Nu-l serviți înainte să se răcească.
Cozonac cu nucă. Ca să nu crape cozonacul, înainte de a-l pune la cuptor, cu o pensulă dați cu apă rece pe suprafața acestuia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News