Cozonacul cu Nutella va fi preferatul celor mici, de Paști. Iată cum se prepară...
Ingrediente
170 ml lapte
100 g zahăr
120 g unt
24 g drojdie
4 ouă mărimea L
450 g făină
10 g sare
320 g Nutella
1 ou bătut pentru uns
Cum se prepară
Într-un castron încăpător sau în bolul unui mixer cu frămânatare se amestecă laptele, zahărul și untul timp de 5 minute. Se adaugă drojdia sfărmată și ouăle și se amestecă încă 5 minute. Făina și sarea se adaugă în două tranșe și se frământă timp de 12-15 minute sau până devine un aluat omogen și ușor lipicios, potrivit retete.unica.ro.
Aluatul pentru cozonacul cu Nutella se lasă la dospit la loc cald, ferit de curenți de aer timp de o oră sau până își dublează volumul. Aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi cu un sucitor. Se întinde Nutella pe toată suprafața aluatului și se rulează.
Se tapetează o tavă de cozonac cu foaie de copt. Se pune aluatul în tavă și se lasă la dospit încă 45 – 60 minute. Se unge cozonacul cu ou bătut. Cozonacul cu Nutella se coace timp de 4 minute la 225 grade Celsius și apoi 200 de grade Celsius până ce trece testul scobitorii.
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu