REȚETĂ COZONAC MOLDOVENESC Cozonacul moldovenesc nu trebuie să lipsească de pe masa de Paști. Iată rețeta tradițională pe care trebuie să o încerci.
REȚETĂ COZONAC MOLDOVENESC Ingrediente pentru aluat
1,2 kg făină
2 cuburi drojdie proaspătă
4 ouă
100 g unt
500 ml lapte
200 g zahăr
100 ml ulei
3-4 plicuri zahăr vanilat
1 linguriță esență de rom
coajă de lămâie (dacă nu este tratată chimic!)
Vezi și: PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Rețeta simplă și delicioasă pentru masa de PAȘTI
REȚETĂ COZONAC MOLDOVENESC Ingrediente pentru umplutură
500 g nuci
2-3 linguri cacao
zahăr, după gust
1 linguriță esență de rom
1 ou pentru uns
REȚETĂ Cozonac moldovenesc. Se amestecă drojdia cu 2-3 linguri de zahăr, 2 linguri de lapte cald şi puţină făină. Conținutul obținut se lasă să se dubleze în volum, la căldură. Drojdia crescută se pune peste făina cernută. Se pune un ou şi 3 gălbenuşuri, untul topit, uleiul, aromele şi se frământă.
REȚETĂ Cozonac moldovenesc.. Se adaugă treptat laptele cald în care ai dizolvat zahărul. Se frământă până când se obţine un aluat moale, care nu se prinde de vas. Aluatul se acoperă şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul, scrie clickpoftabuna.ro.
Vezi și: PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete
REȚETĂ Cozonac moldovenesc.. Nuca măcinată se amestecă cu albuşurile bătute spumă, cacao, arome şi zahăr, după gust. Aluatul se împarte în două. Ambele foi se întind cu mâna. Blatul se unge cu ulei sau unt. Pe fiecare foaie se pune jumătate din cantitatea de albuş cu nucă.
REȚETĂ Cozonac moldovenesc.. Se întinde bine şi se rulează cozonacul. Se aşază în tăvi tapetate şi se lasă să crească 30 minute. Cozonacii se ung cu ou şi se bagă la cuptor. Când se rumenesc, trebuie scoşi. Se pudrează c zahăr şi scorţişoară sau zahăr pudră, după ce se răcesc puţin.
Vezi și: Cea mai bună rețetă de DROB pentru masa de PAȘTI. Nu dai greș cu ea!
Sarmale ardelenești. Sunt cele mai bune! Rețeta pentru Paști
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu