Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciaţi bucătari-şefi din România, și-a dezvăluit reţeta specială de cozonac, care păstrează gustul autentic românesc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făină şi lăsăm compoziţia să crească la cald până îşi dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zahărul, apoi se amestecă până se dizolvă. Gălbenuşurile se freacă cu praful de sare. Punem făina într-un vas şi turnăm pe rând, amestecând, gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiata. Frământăm bine, până obţinem un aluat omogen, consistent şi elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră. Luăm apoi o bucată de aluat, o întindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiană, rahat şi stafide şi o rulăm. Rulada obţinută o secţionăm în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină şi le lăsăm la dospit aproximativ două ore. Când aluatul a crescut dăm tava la cuptor pentru circa 45 de minute-1 oră la 160 de grade.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News