Cozonac PUFOS. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de Paşte şi nimic nu se compară cu cel făcut în casă. Avem pentru voi o reţetă de cozonac pufos şi tare gustos.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de făina
- 5 ouă 
- 300g de zahăr 
- jumătate de pachet de unt (80% grăsime) 
- 5 linguri de ulei 
- 200 ml lapt
- 400g de nucă
- 4 linguri de cacao 
- coaja de la o lamâie 
- 2 portocale 
- 1 fiolă de esență de rom 
- drojdie cruda 42g
- zahăr vanilat praf pentru ninsoarea finală.
 
Ouăle se separă albuşurile se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se amestecă cu nuca şi cacaoa pentru umplutură.
 
Pentru aluat se pune drojdia cu laptele călduţ şi două linguri de zahăr să dospească într-un crater făcut în făină.
 
Când "fierbe" drojdia se adaugă gălbenuşurile și restul de zahăr. Aromele, puţină sare , uleiul şi untul topit călduţ ,nu fierbinte şi se amestecă până se încorporează toată făină şi se obţine un aluat elastic, nu foarte îndesat.
 
Se acoperă ligheanul cu folie şi se lasă aluatul la cald o ora.Cu mâinile unse cu ulei se împarte în 4 formându-se sfere.
 
Care se întind în formă de foaie şi se umplu cu umplutură de nuci apoi se rulează. Că să obţinem un cozonac arătos şi mare , împletim câte două sucituri astfel apoi le aşezăm într-o tavă de cozonac bine unsă şi tapetata cu făină.
 
Lăsăm cozonacii la temperatura camerei să crească încă o ora. Îi ungem cu ou bătut , apoi îi introducem în cuptorul bine incazit la 180* pentru 35-50 minute.
 
Când sunt copţi, se scot din formă şi se presară cu zahăr vanilat praf.
 
[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel