Cozonacii din comerț, analizați: Câți aditivi și E-uri conțin aceștia

Cozonac
Cozonac

Pentru studiu au fost analizați cozonaci de la mai mulți producători din România.

Publicitate

Asociația pentru Protecția Consumatorului a analizat 20 de produse de acest tip de la diverși producători și distribuitori cu privire la umplutura acestora, conținutul de E-uri, de zahăr, sare și valoarea energetică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari, numărul acestora variază între 0 și 9 E-uri. Studiul arată că 75% dintre produse au avut în compoziția lor aditivul alimentar E471, care este un aditiv alimentar sigur, cu rol de agent de îngroșare, emulgator, stabilizator, agent de aglomerare și antispumant, iar 35% dintre produse au avut ca ingredient E202. „Acest aditiv alimentar se mai numește și << sorbat de potasiu >>. Doză zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de acid sorbic și sărurile sale de potasiu și calciu este de până la 25 mg/kg corp, doză la care nu au fost semnalate efecte secundare. Unele persoane pot prezenta reacții alergice la consumul acestuia și nu este permisă folosirea sa în produse pentru sugari și copii mici”, se arată în studiu.

Citește articolul întreg pe DC Business.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel