Pentru studiu au fost analizați cozonaci de la mai mulți producători din România.
Asociația pentru Protecția Consumatorului a analizat 20 de produse de acest tip de la diverși producători și distribuitori cu privire la umplutura acestora, conținutul de E-uri, de zahăr, sare și valoarea energetică.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari, numărul acestora variază între 0 și 9 E-uri. Studiul arată că 75% dintre produse au avut în compoziția lor aditivul alimentar E471, care este un aditiv alimentar sigur, cu rol de agent de îngroșare, emulgator, stabilizator, agent de aglomerare și antispumant, iar 35% dintre produse au avut ca ingredient E202. „Acest aditiv alimentar se mai numește și << sorbat de potasiu >>. Doză zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de acid sorbic și sărurile sale de potasiu și calciu este de până la 25 mg/kg corp, doză la care nu au fost semnalate efecte secundare. Unele persoane pot prezenta reacții alergice la consumul acestuia și nu este permisă folosirea sa în produse pentru sugari și copii mici”, se arată în studiu.
Citește articolul întreg pe DC Business.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu