Crăciunul pe rit vechi atrage tot mai puțini turiști pe Valea Prahovei

4
4

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova afirmă că numărul turiștilor care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi în stațiunile de pe Valea Pahovei scade de la an la an. Printre motivele care au dus la această situație, reprezentanții asociației enumeră criza economică, obligativitatea vizelor pentru turiștii de peste Prut, precum și lipsa zăpezii în această perioada a anului.

Potrivit informațiilor prezentate de Direcţia de Statistică Prahova, numărul turiştilor din Rusia, Ucraina şi Republica Moldova s-a diminuat constant în ultimii ani, astfel încât, dacă în 2008, pe Valea Prahovei au fost prezenți 6.070 de turiști, în 2009 - 3,129 de turiști, în 2010 - 1.751, în 2011, doar aproximativ 900 de turiști au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi în stațiunile Bușteni și Sinaia.

Anul acesta, turiștii care au vizat sărbătorirea Crăciunului pe rit vechi au petrecut în medie doar cinci zile în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, deși unii hotelieri au pregătit oferte turistice avantajoase pentru clienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel