Crapul cu usturoi se poate încadra cu ușurință în rândul preparatelor preferate de români. Iată rețeta.
Ingrediente
- crap 1,500 kg
- usturoi 0,050 kg
- ulei 0,100 l
- vin alb 0,100 l
- cimbru 1 fir
- sare 0,025 kg
- piper 0,001 kg
Cum se prepară
După ce a fost curăţat şi spălat crapul, se porţionează prin crestare, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi apoi se unge cu mujdei de usturoi. Astfel pregătit, crapul se pune într-o tavă cu ulei fierbinte, se dă la cuptor şi se frige la foc potrivit. Când este aproape gata, se stropeşte cu vin şi se mai lasă la cuptor cca. 15 minute. Apoi, se poate servi adăugându-se la fiecare porție sosul de vin.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu