Crește numărul infecțiilor alimentare din Uniunea Europeană

Sursa: agerpres
Sursa: agerpres

Potrivit raportului elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și de Centrul European pentru Monitorizarea Maladiilor (ECDC), numărul infecțiilor alimentare din Uniunea Europeană este în creștere.

În 2014 au fost confirmate 2.161 de cazuri de listerioză la oameni, cu 16% în plus față de anul anterior, continuând tendința ascendentă începută în 2008, scrie ziarul „Le Soir”.

Aceste infecții pot fi grave, mai ales la persoanele în vârstă și la cele cu imunitatea scăzută și au un grad de mortalitate mai mare decât alte boli de origine alimentară.

„Este îngrijorător că frecvența infecțiilor cu Campylobacter și Listeria continuă să crească în UE”, a afirmat Mike Catchpole, de la ECDC, insistând asupra 'importanței întăririi supravegherii' .

Campilobacterioza a rămas în continuare afecțiunea alimentară cel mai frecvent înregistrată în UE începând din 2005. În alimente, agentul care provoacă această infecție se găsește în special în carnea de pui, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel