Amandinele se numără printre cele mai cumpărate prăjituri dintr-o cofetărie. Iată cum să le prepari la tine acasă.
Pentru blat
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
6 linguri faina
2 linguri ulei
6 linguri zahar
6 ouă
Pentru cremă
300 g ciocolată amăruie
300 ml frișcă lichidă
Pentru sirop
200 ml apă
5 linguri zahăr
esență de rom
Pentru glazură
300 g zahăr
150 ml apă
2 linguri miere
2 linguri cacao
Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacao. Bate albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.
Între timp, se prepară crema. Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, se pun apa şi zahărul. Se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacao şi se iau de pe foc, notează retete.unica.ro. Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandină în parte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News