Credința în vizitele extratereștrilor pe Pământ scapă de sub control – iată de ce este atât de periculoasă

foto: Freepik
foto: Freepik

Oamenii de pe întreaga planetă tind să creadă din ce în ce mai mult în teoriile conspirației asociate cu OZN-uri.

Ideea că extratereștrii ar fi putut vizita Pământul devine din ce în ce mai populară. Aproximativ o cincime dintre cetățenii britanici cred că Pământul a fost vizitat de extratereștri și aproximativ 7% cred că au văzut un OZN.

Cifrele sunt și mai mari în SUA – și în creștere. Numărul persoanelor care cred că observațiile OZN-urilor oferă dovezi probabile ale vieții extraterestre a crescut de la 20% în 1996 la 34% în 2022. Aproximativ 24% dintre americani spun că au văzut un OZN.

Această credință este ușor paradoxală, deoarece nu avem nicio dovadă că extratereștrii există. Mai mult, având în vedere distanțele mari dintre sistemele stelare, pare ciudat să aflăm despre ei doar dintr-o vizită. Dovezile pentru extratereștri sunt mai probabil să provină din semnale de pe planete îndepărtate.

Într-o lucrare acceptată pentru publicare în Proceedings of the International Astronomical Union, se susține credința în vizitatorii extratereștri. Ea nu mai este o ciudățenie, ci o problemă socială larg răspândită.

Politicienii, cel puțin în SUA, simt că trebuie să răspundă problemei OZN-urilor: Carter, Clinton și Trump pe listă

Credința crește acum în măsura în care politicienii, cel puțin în SUA, simt că trebuie să răspundă. Dezvăluirea de informații despre presupuse fenomene anomale neidentificate (UAP-uri, mai degrabă decât OZN-uri) de către Pentagon a primit multă atenție bipartizană în țară.

O mare parte din ea se joacă pe piloni familiari anti-elită pe care ambele părți au fost gata să-i folosească, cum ar fi ideea că armata și o cabală secretă de interese comerciale private țin ascuns adevărul profund despre vizitele extraterestre. Se crede că acest adevăr implică observații, răpiri și tehnologie extraterestră.

Credința într-o mușamalizare este chiar mai mare decât credința în vizitarea extraterestră. În 2019, un sondaj Gallop a constatat că 68% dintre americani credeau că "guvernul SUA știe mai multe despre OZN-uri decât spune".

Această tendință politică a durat zeci de ani. Jimmy Carter a promis dezvăluirea documentelor în timpul campaniei sale prezidențiale din 1976, la câțiva ani după propria sa observație OZN. 

Hillary Clinton a sugerat, de asemenea, că vrea să "deschidă dosarele [Pentagonului] cât de mult pot" în timpul campaniei sale prezidențiale împotriva lui Donald Trump. Chiar și Trump a sugerat că ar trebui să "se gândească" dacă este posibil să declasifice așa-numita documentație Roswell (referitoare la faimoasa prăbușire a unui OZN și recuperarea corpurilor extraterestre).

Zona 51 - zvonuri despre tehnologia extraterestră

Fostul președinte Bill Clinton a susținut că l-a trimis pe șeful său de personal, John Podesta, în Zona 51, o instalație clasificată a Forțelor Aeriene ale SUA, să vadă dacă vreunul dintre zvonurile despre tehnologia extraterestră de la fața locului erau adevărate. Podesta este un entuziast de lungă durată pentru tot ceea ce are de-a face cu OZN-urile.

Cel mai proeminent susținător actual al dezvăluirii documentelor este liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer. Proiectul său de lege privind dezvăluirea UAP din 2023 a fost co-sponsorizat de trei senatori republicani.

Dezvăluirea Pentagonului a început în cele din urmă în primele etape ale mandatului lui Joe Biden, dar până acum nu a fost nimic de văzut. Nimic nu arată ca o întâlnire de grad 0. Nimic nu pare pe aproape.

Totuși, zvonurile nu dispar.

Toate acestea încurajează în cele din urmă teoriile conspirației, care ar putea submina încrederea în instituțiile democratice. Au existat apeluri umoristice pentru a lua cu asalt Zona 51. Și după asaltul Capitoliului în 2021, aceasta pare acum o posibilitate din ce în ce mai periculoasă.

Zvonurile despre OZN-uri împiedică comunicarea științifică legitimă. "Extratereștri antici" este la al 20-lea sezon, iar canalul de astrobiologie al NASA are doar 20.000 de abonați

Prea multe zvonuri despre OZN-uri și UAP pot împiedica comunicarea științifică legitimă despre posibilitatea de a găsi viață microbiană extraterestră. Astrobiologia, știința care se ocupă de astfel de chestiuni, are o mașină de publicitate mult mai puțin eficientă decât UFOlogia.

History, un canal YouTube deținut de Disney, oferă în mod regulat emisiuni despre "extratereștri antici". Emisiunea se află acum la cel de-al 20-lea sezon, iar canalul are 13,8 milioane de abonați. Canalul de astrobiologie al NASA are 20.000 de abonați câștigați cu greu. Știința reală se găsește mult depășită numeric de divertismentul reambalat ca faptic.

Narațiunile despre vizitele extraterestre au încercat în mod repetat să deturneze și să suprascrie istoria și mitologia popoarelor indigene.

Primii pași în această direcție se întorc la povestea științifico-fantastică a lui Alexander Kazantsev "Explozie: Povestea unei ipoteze (1946)". Acesta prezintă impactul meteoritului Tunguska din 1908 ca o explozie asemănătoare cu Nagasaki. Practic, ar fi fost explozia unui motor de navă spațială extraterestră. În povestea lui Kazantsev, o singură entitate supraviețuitoare și uriașă a rămas blocată, fiind echipată cu puteri speciale de vindecare. Acest lucru a dus la adoptarea ei ca șaman de către poporul indigen Evenki.

NASA și comunitatea științifică spațială sprijină eforturi precum inițiativa Native Skywatchers înființată de comunitățile indigene Ojibwe și Lakota pentru a asigura supraviețuirea poveștilor despre stele. Există o rețea reală și extinsă de cercetători indigeni despre aceste chestiuni.

Dar ufologii promit un profil mult mai mare decât istoria indigenă în schimbul amestecului de povești indigene autentice despre viața care sosește din cer cu povești fictive despre OZN-uri.

Dacă toate acestea ar rămâne în propria cutie, ca ficțiune distractivă, atunci lucrurile ar fi în regulă. Dar nu este așa. Narațiunile legate de vizite extraterestre tind să suprascrie poveștile indigene despre cer și pământ. Nu mai vorbim de divertisment, ci de consecințe reale și dăunătoare, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel