Cu siguranță ai auzit că e posibil să iei primul credit gratuit, fără dobândă. Situația nu este atât de roz precum pare, ne arată specialiștii, însă dacă ești atent la condițiile impuse de creditori, vei putea beneficia fără griji de un împrumut cu dobândă zero.
Experții Matchbanker.ro - lider în materie de comparatoare financiare online - au pregătit un set de instrucțiuni pentru ca tu să te bucuri de un credit fără dobândă în deplină siguranță.
1. Alege creditul adaptat nevoilor tale
Este important să știi încă de la început de ce împrumut ai nevoie pentru a-ți satisface nevoile financiare. Evită să împrumuți o sumă de bani mai mare decât este cazul. Acest lucru nu va face decât să te îndatoreze suplimentar, în mod inutil.
În cazul în care te simți copleșit de larga ofertă de împrumuturi fără dobândă, nu dispera! Cu ajutorul comparatoarelor financiare online, vei beneficia în mod gratuit de sfaturi utile pentru a face alegerea corectă. Mai mult, vei putea vedea toate creditele existente pe piață la momentul respectiv, într-un singur loc. Matchbanker.ro, de exemplu, va genera o listă personalizată de credite rapide, de unde vei putea opta pentru împrumutul dorit direct de la furnizor.
2. Verifică toate costurile împrumutului
Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) oferă credite rapide aparent gratuite. Este adevărat că poți beneficia de rate fără dobândă, dar doar pe o perioadă limitată și până la data scadentă. În cazul în care nu reușești să rambursezi integral împrumutul până la termenul precizat în contract, vei avea de plătit o dobândă penalizatoare. De cele mai multe ori, aceasta are valori foarte ridicate.
Aparenta gratuitate a creditelor nebancare este extrem de atrăgătoare pentru oricine își dorește bani rapid. Din păcate însă, multe persoane nu acordă o atenție suficientă condițiilor prevăzute de furnizorii de credit și ajung să plătească chiar și dublu față de suma împrumutată.
Este important să verifici întotdeauna valoarea Dobânzii Anuale Efective (DAE), întrucât conține atât comisioanele de acordare, lunare și anuale, cât și taxele de administrare. Costurile suplimentare care nu sunt incluse în DAE sunt: penalizările aferente întârzierii în rambursare, comisionul pentru rambursarea anticipată și alte servicii opționale.
Așadar, este esențial să știi ce penalizări se aplică în cazul în care nu reușești să rambursezi la timp creditul. Valoarea dobânzii de penalizare este stabilită la nivelul ratei de referință indicată de BNR plus patru puncte procentuale.
3. Verifică data scadentă, termenii și condițiile creditului
Este esențial să știi în cât timp trebuie să rambursezi creditul în totalitate. Mai mult, poți verifica ce condiții prevede furnizorul de credit pentru rambursarea anticipată. Este suficient să verifici lista generată de comparatoarele financiare online pentru a putea obține o imagine de ansamblu a cerințelor pe care trebuie să le îndeplinești.
Majoritatea creditelor nebancare sunt oferite pe o perioadă de 30, 45 sau 60 de zile, iar sumele variază între 100 și 10.000 de lei. Timpul alocat pentru rambursarea împrumuturilor rapide este, deci, destul de scurt. Ai grijă să nu depășești termenul-limită și te vei bucura de un credit rapid și sigur, cu rate fără dobândă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu