Eugen Nicolăescu, vicepreşedinte al Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor și fost ministru al Sănătății, consideră că Banca Națională "trebuie să privească mai departe de lungul nasului" atunci când susține că este autoritate de reglementare, precizând, totodată, care este în opinia sa o soluție pe termen scurt la criza creditelor în franci elvețieni.
Întrebat, vineri, la RFI, dacă este justificată reticenţa BNR de a se implica în rezolvarea crizei creditelor în franci elveţieni, Eugen Nicolăescu a afirmat că "la prima vedere, pare justificată, spunând Banca Naţională noi suntem autoritate de reglementare, supraveghere şi nu suntem organizaţie sindicală. Dar eu cred că Banca Naţională trebuie să privească mai departe de lungul nasului sau de propria suficienţă şi să înţeleagă că autoritatea de reglementare trebuie atunci când reglementează şi supraveghează să vadă şi care este impactul, care este efectul acţiunilor pe care le realizează. Şi cred că un efect este ceea ce înseamnă criza francului elveţian astăzi".
De asemenea, liberalul consideră că soluţia pe termen scurt la criza creditelor în franci elveţieni este cea de negociere între bănci şi clienţi, unde BNR şi Asociaţia Română a Băncilor trebuie să fie factori activi de mediere și propune ca Banca Națională să fie chemată la nevoie săptămânal în Parlament pentru a informa despre modul în care-și realizează atributul de mediator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News