Cremă aerată. Rețetă de Revelion gata în 5 minute

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cremă-desert aerată. Rețeta de Revelion gata în doar 5 minute. Iată cum o prepari.

Cremă-desert aerată este o rețetă perfectă pentru Revelion și este gata în doar 5 minute. Iată ingredientele și modul de preparare. 

Ingrediente:

3 gălbenușuri

50 gr. de zahăr

370 ml. de lapte

15 g. de gelatină deshidratată

300 ml. smântână

1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare:


1. Într-un bol, bateți bine cele trei gălbenușuri cu zahărul, cu un mixer sau cu un tel.

2. Peste ouăle bătute, adăugați laptele și amestecați ușor. 

3. Turnați amestecul obținut într-un recipient ce merge pus pe foc și lăsați-l la foc mic pentru 10 minute. Amestecați continuu și nu-l lăsați să fiarbă, ci doar să se încălzească.

4. Luați compoziția de pe foc și turnați-o într-un bol.

5. Adăugați gelatina deshidratată, amestecați bine și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

6. Până se răcește compoziția, luați un alt bol, puneți smântâna, adăugați esența de vanilie și amestecați bine cu un mixer.

7. După ce s-a răcit prima compoziție, turnați a doua compoziție peste și amestecați bine încă o dată. 

8. Turnași crema obținută în diverse forme, pahare, căni sau alte recipiente pe care le aveți și lăsați-le la frigider timp de 6 ore. 

Poftă bună și un An Nou Fericit!

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel