Cremele su SPF sunt recomandate pentru orice tip de piele, mai ales în sezonul cald, deși dermatologii consideră că ideal, factorul de protecție ar trebui purtat zilnic.
Soarele nu emite un singur tip de radiații, razele ultraviolete venind în două forme: UVA și UVB. Razele UVB sunt cele care ard pielea și pot crea foto-îmbătrânirea prematură. Tot razele UVB sunt cele care creează arsurile pe care le avem după ce stăm prea mult la plajă și au un rol cheie în dezvoltarea cancerului de piele, scrie NW Physicians.
SPF este o măsură care determină cât de bine un produs poate proteja pielea de razele UVB, dăunătoare. Și pentru cele UVA există creme care au un rating între 0 și 5 stele, cele mai bune având 4 și 5 stele.
Numărul mare așezat lângă factorul de protecție nu înseamnă automat o protecție mai mare. SPF30 absoarbe 97% din razele UV, iar SPF 50 absoarbe 98%.
Nici produsele miraculoase care promit autobronzare și protecție nu funcționează. Directorul brandului Ultrasun susține că ingredientul activ din cremele pigmentate pentru un aspect bronzat conțin Dihydroxyacetone (DHA), substanță ce creează o reacție activă la nivelul pielii și anulează particulele protectoare SPF.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu