Mirela Vescan, specialist în beauty, atrage atenția asupra cremei de gălbenele, folosite foarte des de femei.
„Este o mare greșeală aplicarea unui panaceu universal, adică alifia cu gălbenele. Este bine să o ai, este bună pentru buze, este calmantă, dar nu stăm o zi întreagă cu ea pentru că orice produs pe bază de parafină, în care am pus diferite esențe de plante, tot parafină este și sufocă pielea. Nu o lasă să respire. Crema de gălbenele o putem ține pe ten 30 de minute pentru că pielea produce sebum și, fiind sufocată, pot apărea iritații”, a zis Mirela Vescan la DC News și Spectacola, în cadrul emisiunii Mi-Th influencer.
Este important să știți că înainte de a utiliza crema de galbenele, este bine să faceți un test de sensibilitate pe o mică porțiune de piele pentru a evita orice reacții alergice sau iritații. De asemenea, este recomandat să consultați medicul dermatolog înainte de a utiliza orice produs pe piele, mai ales dacă aveți pielea sensibilă sau suferiți de afecțiuni dermatologice.
VEZI ȘI: Thea Haimovitz spune că mătușa ei, la aproape 90 de ani, nu avea riduri: Aflase secretul dintr-un sat prin care trecuse în timpul războiului / video - https://www.dcnews.ro/thea-haimovitz-spune-ca-matusa-ei-la-aproape-90-de-ani-nu-avea-riduri-aflase-secretul-dintr-un-sat-prin-care-trecuse-in-timpul-razboiului-video_906981.html
Iarna poate fi un sezon dificil pentru pielea noastră, deoarece vântul, frigul și încălzirea interioară pot usca și sensibiliza tenul. Iată câteva sfaturi pentru a proteja și a îngriji pielea în sezonul rece:
Hidratare: Este important să hidratăm pielea regulat cu o cremă hidratantă adecvată tipului nostru de ten. Pentru a păstra pielea hidratată, se poate utiliza o mască hidratantă de două-trei ori pe săptămână.
Protecție solară: Este recomandat să aplicăm un produs cu protecție solară în fiecare zi, chiar și iarna. Razele UV pot fi prezente și în zilele înorătoare sau în condiții de ceață, iar protecția solară este esențială pentru prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și pentru reducerea riscului de cancer de piele.
Curățarea tenului: Este important să menținem tenul curat și să înlăturăm impuritățile. Se poate folosi un demachiant blând, un tonic fără alcool și o cremă hidratantă adecvată tipului nostru de ten.
Exfoliere: O dată sau de două ori pe săptămână se poate utiliza un exfoliant delicat pentru a elimina celulele moarte ale pielii și pentru a îmbunătăți textura și luminozitatea tenului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News