Crema de lămâie este cu adevărat un desert extraordinar: o poți savura așa cum este sau o poți folosi pentru a umple plăcinte, brioșe, prăjituri.
Îți vei face oaspeții și membrii familiei fericiți, oferindu-le o rețetă specială. Puteți rade puțină coajă de lămâie pentru a orna desertul sau decorați-l cu zahăr pudră și o frunză de mentă.
În fine, dacă îți place un gust mai hotărât, aromatizează-l cu o picătură de limoncello, care își va amplifica proprietățile digestive la sfârșitul mesei.
Cremă de lămâie fără gătit: ingrediente.
1 lămâie,
250 ml mascarpone,
200 grame smântână,
2 linguri de lichior limoncello.
Cu o oră înainte de a începe prepararea desertului, puneți smântâna, vasul și telul mixerului pe cel mai rece raft la frigiderului. Acest truc îți va permite să obții, în scurt timp, o spumă catifelată și moale.
Puneți mascarpone într-un bol și lucrați-l cu o lingura pentru a îl transforma într-o cremă. Bateți smântâna cu mixerul până se întărește.
Chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde: o porție are mai puțin de 50 de calorii
La final, stoarceți lămâia, strecurați sucul și turnați-o într-un pahar, adăugați limoncello și păstrați-o la îndemână.
Luați un bol și transferați puțin suc de lămâie, o lingură de frișcă și una de mascarpone și amestecați bine.
Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați
Continuați în acest fel până ați terminat toate ingredientele, dar aveți grijă să nu demontați amestecul. Odată ce acest proces este încheiat, sigilați recipientul cu folie alimentară și puneți-l la frigider pentru a se întări timp de 3 ore, înainte de a-l savura. Poftă bună!
Nu este o glumă, nu vă va lua decât 1 minut să faceți aluatul pentru această prăjitură delicioasă.
Dar surprizele nu se opresc aici: desertul este ușor și oferă doar 140 de calorii. Umpleți prăjitura cu un gem delicios de caise, de preferat fără zahăr adăugat, îndulcit doar cu fructoză, sau cu dulceața ta preferată.
Oferă-le acest desert copiilor și le vei garanta o gustare sănătoasă, autentică și săracă în grăsimi.
Ingredientele de care ai nevoie (zece porții):
esență de vanilie,
un iaurt alb,
80 grame de făină,
160 grame de ulei de semințe de floarea soarelui,
60 ml lapte degresat,
80 ml ștevia,
86 grame de praf de copt,
1 ou,
nucă de cocos rasă - după gust.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu ulei o tavă de 24 × 11 cm. Se pune ștevia într-un castron, se adaugă oul și esența de vanilie, apoi cu un tel amestecați bine ingredientele.
Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați
În acest moment, puteți adăuga uleiul încet, fără a înceta să amestecați, apoi iaurtul și laptele. Când amestecul este uniform, adăugați praful de copt și făina. Încorporați-le cu o spatulă pentru a obține un aluat neted și fără cocoloașe.
Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute
Se toarnă jumătate din aluat în tava de copt, se nivelează suprafața și se face cu o lingură un al doilea strat de dulceață. Apoi dulceața se acoperă cu aluatul rămas și se coace o jumătate de oră.
Faceți testul cu scobitoarea și scoateți prăjitura din cuptor dacă este gata. Ungeți suprafața cu dulceață și decorați cu nucă de cocos. Lăsați desertul să se răcească și apoi savurați-l. Este o minune!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News