Cu doar trei ingrediente, putem face un desert delicios, dulce și răcoritor.
Lămâia este un citric foarte prezent în alimentația și rețetarele din întreaga lume datorită versatilității sale și pentru că îmbunătățește tot ceea ce atinge. Face dressing-uri excelente, se potrivește foarte bine cu peștele, este folosită la prepararea multor deserturi și chiar depășește domeniul culinar, fiind utilă pentru parfumuri și curățenie.
Dacă suntem în căutarea unui desert dulce și răcoritor, această cremă de lămâie este răspunsul. Este un desert foarte simplu, cu doar trei ingrediente, având o textură între mousse și cremă de vanilie. Singura problemă este că trebuie pregătit cu ceva timp înainte, deoarece are nevoie de câteva ore la frigider pentru a se răci.
Scurtă istorie a lămâii
Lămâiul este originar din Asia și este cultivat acolo de mai bine de 2.500 de ani. Începând cu secolul al X-lea, arabii l-au răspândit în bazinul mediteranean. A fost practic necunoscut pentru greci și romani și abia în Evul Mediu a început să fie consumat în mod obișnuit. Expansiunea sa a continuat în secolul al XVI-lea, când a fost introdus pe continentul american de către exploratorii spanioli.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @gannusia
Din această rețetă vor rezulta aproximativ 6 porții.
500 gr de lapte condensat
500 gr de smântână lichidă
Sucul de la trei lămâi și coaja rasă a acestora
Batem smântâna cu un mixer până se îngroașă.
Cu o furculiță amestecăm ușor în timp ce adăugăm treptat laptele condensat, sucul de lămâie și coaja rasă până când se omogenizează complet.
Împărțim în pahare sau cupe de sticlă și lăsăm la răcit în frigider cel puțin trei ore.
Proprietățile lămâii
Lămâia este un fruct citric care nu ar trebui să lipsească din alimentație datorită conținutului ridicat de vitamine și proprietăților pe care le are. Este sănătoasă și nutritivă, acționează ca un anticancerigen natural și protejează organismul datorită vitaminei D, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu