Cremă de zahăr ars, rețetă. Desertul de care nu te mai saturi. Crema de zahăr ars este unul dintre deserturi cele mai iubite, încă din copilărie, pentru mulți dintre noi. Iată cum se pregătește.
- 8 ouă
- 200 g zahăr
- 1 l lapte,
- 150 g zahăr tos pentru caramel
- 1 zahăr vanilat
Cremă de zahăr ars, rețetă. Desertul de care nu te mai saturi. Într-o cratiţă de 2 litri se caramelizează zahărul. După ce s-a format spumă la suprafaţă, cratiţa se ia de pe foc. Se înclină în aşa fel încât să rămână pe marginile sale, pană la jumătate, zahărul ars topit. Se lasă să se răcească.
Vezi și: De ce să adaugi dovlecei fierți în salata de vinete. Secretul furat de la mama. Rezultat excepțional
Cremă de zahăr ars, rețetă. Desertul de care nu te mai saturi. Ouăle întregi se freacă cu zahărul şi cel vanilat timp de 1-2 minute. Apoi se diluează cu laptele rece adăugat treptat amestecând tot timpul.
Cremă de zahăr ars, rețetă. Desertul de care nu te mai saturi. Compoziţia se pune în cratiţă și apoi se introduce în cuptorul bine încălzit, aşezate într-o tavă cu apă rece. Se ţine în cuptor 50-60 min fără ca apa din cratiţă să fiarbă. Crema se serveşte rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News