Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a explicat că pentru fiecare vârstă este recomandată o anumită cremă.
„Patologia fiecărui ten diferă de la vârstă la vârstă. Dacă la 30 de ani tenul secretă sebum, este elastic și încă mai are resurse de colagen, la 40 de ani tenul începe să descrească, iar la 50 de ani deja mi-e teamă că fața nu mai are nicio resursă. Trebuie adusă din exterior sau intern. Putem să folosim intern suplimente de colagen. Intern e locul de unde pleacă tot ceea ce înseamnă binele feței. Când aduc suplimente din interior care să-și facă treaba foarte bine, înseamnă că ajut pielea. Totul trebuie făcut foarte organizat”, a spus Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în emisiunea „Pastila de frumusețe” de la DCNews.
Dacă ai 30 de ani, sub nicio formă nu este indicat să folosești o cremă recomandată pentru persoanele de 50 de ani, de exemplu. „Exclus. La 30 de ani trebuie să ne bucurăm de elasticitatea naturală și să o stimulăm”, a subliniat Ioana Marinescu.
„Cu toate că este ciudat, femeile sunt din ce în ce mai frumoase la 40 de ani. Până în 30 de ani, poate nu au acea încredere în ele, poate încă nu au descoperit unele lucruri. După vârsta de 40 de ani, femeile au o lumină, știu ce le trebuie. Pielea arată foarte bine, dacă acorzi puțin timp îngrijirii și respectând câteva mici rutine externe și interne”, a mai spus Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO.
„O cremă recomandată pentru vârsta de 50 de ani este extrem de bogată în peptide, care au un rol anti-rid incredibil de puternic”, a mai explicat Ioana Marinescu.
„Rutina antirid cred că, undeva după vârsta de 40 de ani, trebuie să fie deja implementată în viața de zi cu zi așa cum ne spălăm pe dinți. Avem rutina de îngrijire de dimineață și rutina de seară. În tinerețe e ok măcar să cureți tenul. Îmbătrânirea celulară, îmbătrânirea cutanată aduce niște responsabilități în plus, pe care trebuie să le introducem în conduita noastră.
Unul dintre factorii cei mai agresivi și care maturizează tenul prematur este fotoîmbătrânirea, cea care aduce fotopigmentare și aduce maturizare cutanată exagerată. Apoi mai sunt câțiva factori genetici care ne fac să îmbătrânim mai repede sau mai puțin repede. Alți factori care aduc maturizare pe tenul nostru sunt pierderea secreției de uleiuri naturale ale tenului, care poate să fie o condiție genetică sau poate să fie provocată de greșelile pe care le facem în tinerețe, pot să fie cauze hormonale, o menopauză timpurie, medicații hormonale sau, Doamne ferește, diferite tipuri de cancere. Acolo îmbătrânirea este ireversibilă.
Alte cauze sunt medicațiile, diferite tipuri de medicamente. Sunt niște antiinflamatori nesteroidieni. Aceștia aduc îmbătrânire cutanată. De asemenea, medicația psihotropă. Dacă pe timpul vieții avem depresii majore și suntem controlați medicamentos în acest sens, pe lângă faptul că o să ne îngrășăm, pielea va îmbătrâni mult mai repede“, a spus, la Spectacola, Ioana Marinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu