Cremșnit de post. Cremșnitul este o prăjitură delicioasă. Unde mai pui că există și varianta de post. Este o adevărată încântare pentru papilele gustative. Și nu este deloc complicat de preparat. Iată rețeta.
Ingrediente
Aluat - 400 gr foietaj din comerţ
Cremă - 750 ml băutură din soia simplă, 5 linguri zahăr, 100 gr amidon alimentar, un praf de sare, miezul de la o păstaie de vanilie
Decor - zahăr pudră vanilat
Cremșnit de post. Foietajul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se taie cu un cuţit bine ascuţit în 16 buc uniforme. Coacerea se realizează la început la o temperatură de 220-250 C pentru primele 10 minute apoi la 180 C pentru o coacere uniformă. Foietajul după coacere se lasă la răcit complet iar fiecare bucată se taie în două.
Vezi și: Amandine de post. Prăjitura pe care n-o poți refuza. Dulcele perfect în post
Preprarare cremă
Cremșnit de post. Într-o cratiţă se amestecă băutura de soia cu amidon, zahăr, miezul de vanilie şi un praf de sare. Se pune cratiţa pe foc, la fiert şi se amestecă continuu, până se îngroaşă. Se mai lasa să clocotească câteva momente şi pune la răcit.
Cremșnit de post. Pe un platou se aşează jumătate din foietajul copt, baza pătratelor coapte. Se adaugă crema cu ajutorul unui pos cu dui (vârf rotund) şi aşezăm părţile superioare. Se lasă să se racesca complet apoi se pudrează cu zahăr farin vanilat.
Vezi și: Mămăligă cu sos de legume. Rețeta de post pe care trebuie să o încerci
Cartofi țărănești cu ceapă. Cea mai simplă rețetă de post. Este delicioasă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu