Această prăjitură nu doar că este delicioasă, dar se prepară ușor. Nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie, iar la final vei fi încântat.
Ingrediente
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 150 g făină
- 1 l lapte
- 200g unt
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 1 esență vanilie
- un praf de sare
Vezi și: Cum faci cafea braziliană. Rețeta cu aromă specială. Vei uita de cea clasică!
Cum se prepară
Separă albușurile de gălbenușuri și apoi mixează gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când își vor dubla volumul și vor avea o consistență cremoasă, potrivit paginidebucate.ro. Peste crema de gălbenușuri adaugă cele două plicuri de zahăr vanilat și esența de vanilie apoi, puțin câte puțin, încorporează făina.
Adaugă laptele în mai multe etape și mixează continuu până la omogenizarea completă a ingredientelor. Lasă compoziția astfel obținută deoparte și mixează spumă albușurile cu praful de sare până când capătă o consistență fermă. Adaugă restul de zahăr și continuă sa mixezi până când rezultă o bezea tare și lucioasă, care nu cade din bol atunci când îl întorci.
Adaugă câte puțin din bezeaua de albușuri peste amestecul din gălbenușuri și încorporează ușor cu ajutorul unui spatule, cu mișcări largi, de jos în sus. Varsă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și tapetată cu făină și apoi bag-o la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru aproximativ o oră. Lasă prăjitura să se răcească, pudreaz-o cu zahăr și dă-o la frigider înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News