Cresc avertismentele privind exploatarea penei globale de tehnologie de către infractorii cibernetici

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Pana globală de tehnologie de vineri este tot mai des menționată în încercările de phishing. CrowdStrike și alte entități au emis avertismente.

Pana globală de tehnologie de vineri a determinat infractorii cibernetici să încerce să profite de situație, potrivit avertismentelor tot mai numeroase online. Impactul penei de vineri, declanșată de o actualizare defectuoasă a software-ului de către firma de securitate cibernetică CrowdStrike, s-a diminuat până sâmbătă dimineață. Totuși, infractorii au încercat în mod repetat să exploateze serviciile, potrivit Politico.

"Site-uri web malițioase și coduri neoficiale sunt lansate, pretinzând că ajută entitățile să se recupereze”, a declarat, sâmbătă, agenția australiană responsabilă de securitatea cibernetică. Clienții ar trebui să obțină informații tehnice și actualizări doar din sursele CrowdStrike, a adăugat agenția.

CrowdStrike a emis, de asemenea, un avertisment într-o postare pe blog, sâmbătă, despre actori care încearcă să profite de situație pentru a "distribui” un fișier ZIP malițios. Campania viza "probabil” clienții CrowdStrike din America Latină, a spus compania.

Centrul Național de Securitate Cibernetică al Regatului Unit a avertizat deja, vineri, că "actorii malițioși oportuniști încearcă să profite de situație” Centrul a spus că pana este tot mai des menționată în încercările de phishing.

Phishing-ul apare atunci când infractorii cibernetici se dau drept o organizație oficială pentru a păcăli consumatorii să furnizeze informații sensibile, cum ar fi datele de utilizator sau parolele. CrowdStrike a avertizat, de asemenea, cu privire la astfel de încercări de phishing într-o postare separată pe blog vineri. Compania a spus că infractorii cibernetici s-au dat deja drept echipe de suport CrowdStrike în emailuri și apeluri telefonice.

Operațiunile la aeroporturile europene au revenit în mare parte la normal, sâmbătă, după ce au fost grav afectate vineri. "Aeroporturile și operatorii de trenuri din Regatul Unit și-au pus din nou în funcțiune sistemele IT”, a postat secretarul britanic pentru transporturi, Louise Haigh, adăugând că se așteaptă doar la un "număr mic de zboruri anulate.”

Totuși, aeroporturile au trebuit să facă față unui număr mare de pasageri care și-au văzut zborurile anulate vineri. Sâmbătă dimineață, portul Dover din Regatul Unit a declarat că a văzut "sute de pasageri relocați de la aeroport” sosind.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel