Crește bilanțul morților după explozia de la Crevedia

Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Bilanțul deceselor din urma exploziilor de la Crevedia a ajuns la patru persoane.

Un civil rănit în urma exploziilor a murit luni, potrivit unor surse Antena 3-CNN. Victima avea arsuri pe 95% din suprafața corpului.

Acesta este cel de-al patrulea deces în urma tragediei de la Crevedia, care a avut loc sâmbăta trecută la o stație GPL care funcționa clandestin.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a prezentat, duminică, raportul de intervenție preliminar al exploziilor de la Crevedia.

"Nu avem ce muşamaliza, credeţi-mă. Nici nu avem interesul de a muşamaliza. Îngrădirea dreptului la liberă exprimare familiilor victimelor evenimentului din Crevedia, că am avea pompieri dispăruţi şi decedaţi... Am văzut declaraţia asta a unui membru al Parlamentului la o emisiune. (...) Dacă fiul unei familii este dispărut, voi credeţi că poate cineva să îi oblige să nu vorbească în ziua de astăzi? Cine să îi oblige să nu vorbească? Cine îndrăzneşte să îi oblige să nu vorbească? Acestea sunt informaţii false, răspândite în diferite ore pentru oamenii care pot, dacă nu verifică informaţia, să o ia de bună, să creadă că avem cea mai nenorocită instituţie care răspunde la urgenţă din Europa. Care ascunde pompierii morţi şi spune familiilor să nu spună despre pompierii morţi. Nu avem pompieri morţi", a spus, printre altele, secretarul de stat.

"Avem răniţi şi, din fericire, până acum, informaţiile arată că pompierii noştri răniţi se vor întoarce toţi acasă. Acestea sunt informaţiile pe care le avem de peste tot. (...) Toate acestea, după opinia mea, fac parte dintr-o campanie pe care o vedem şi mai intensă de fiecare dată când este ceva, de a îndrepta totul împotriva instituţiilor de intervenţie înainte ca să se analizeze. Nu avem ce ascunde", a adăugat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

20 de pompieri sunt internaţi în prezent în spitale din ţară şi străinătate

"La acest moment, mai rămân internaţi 12 pompieri în România şi opt pompieri în străinătate. Dintre pompierii internaţi în străinătate, ne aşteptăm ca primul să fie externat chiar săptămâna asta, dacă informaţiile sunt corecte. Va trebui să îl aducem acasă în stare bună. Informaţiile despre pompierii noştri - care au fost duşi inclusiv intubaţi unii - şi despre civili până acum este că situaţia este sub control, sunt stabili, există un caz la Milano. Până acum au reuşit să îl menţină şi să îl asiste. Poate că reuşesc să îi salveze viaţa, are arsuri foarte mari, de peste 80%, cu prognostic foarte rezervat.

Ni s-au oferit 52 de locuri din partea a nouă state. Ni s-a solicitat să transferăm împreună cu colegii din Ministerul Sănătăţii care au stat cu noi în celula de criză de la minister toată noaptea respectivă şi care au controlat partea de cerere - transfer de la spitale şi a doua zi am avut 12 pacienţi transferaţi în cinci state membre", a mai arătat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel