Crește numărul deceselor în inundațiile de la Galați. Unul dintre dispăruți, găsit în viață

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cel de-al cincilea decedat este un bărbat care a fost adus de ape. O persoană dată dispărută, cea din Pechea, a fost găsită în viață.

UPDATE: ISGU a transmis că persoana dispărută de localitatea Pechea a fost găsită în viață, ”fără afecțiuni medicale”.

De asemenea, reprezentanții IGSU au transmis că ”urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare la momentul raportării sunt înregistrate 5 persoane decedate și o persoană dispărută (Costache Negri/GL)”.

Știre inițială

Încă o persoană a fost găsită decedată în urma inundațiilor produse în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe raza localității Slobozia Conachi, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

”Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare, pe raza loc. Slobozia Conachi din județul Galați, a fost identificată încă 1 victimă decedată, numărul total al persoanelor decedate fiind 5”, precizează IGSU.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, a intervenit la Antena 3 CNN și a afirmat că această victimă nu este din localitate, fiind adusă de ape.

”Acestă persoană este aduse de ape. Urmează să fie identificată, să vedem din ce localitatea ar putea fi. Am fost acum să îl identific, să văd dacă este din localitate de la noi. Situația să știți că este dezastruoasă, față de 2013. Toată lumea este în dispozitiv, ne-au sosit ajutoare. Avem pompierii cu noi, avem armata”, a declarat edilul din Slobozia Conachi, care a precizat a fost scoasă și ultima persoană care nu voia să coboare din pod. ”Situația începe să intre în făgașul normal, să zicem normal, dar este dezastru”.

Întrebat care sunt cele mai apropiate localități de SLobozia Conachi, primarul a spus că acesta sunt Pechea și Cuza Vodă, dar a subliniat că victima ”a fost adus de apele mari, de râul Suhu”.

Ciolacu: S-ar putea să fie și o alarmă falsă

”Nu avem o veste foarte bună, încă sunt două persoane dispărute de acum două nopți”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu prezent în această dimineață la Slobozia Conachi.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat la momentul respectiv că ”s-ar putea să fie și o alarmă falsă, ca oamenii să se fi dus la rude”.

Inundațiile au afectat circa 5.400 gospodării din 24 comune din județul Galați, aproape 20.000 de persoane fiind evacuate.

Potrivit Ministerului de Interne, cele două persoane date dispărute erau din localitatea Pechea, respectiv localitatea Costache Conachi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel