Creștere alarmantă a cazurilor de COVID în Los Angeles. Primarul Karen Bass, testat pozitiv

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Cazurile de COVID-19 continuă să crească în Los Angeles County, însoțite de o creștere a numărului de spitalizări, pe măsură ce valul tipic de vară al bolii se intensifică. Printre cei care au testat recent pozitiv pentru coronavirus se numără primarul Los Angeles, Karen Bass.

Primăria a dezvăluit rezultatul vineri dimineață, cu puțin timp înainte ca primarul să vorbească la o conferință de presă virtuală prin Zoom. Karen Bass a fost testat pozitiv pentru prima dată în iunie 2023. Creșterea cazurilor de COVID în California coincide cu nivelurile ridicate de coronavirus detectate în apele uzate ale statului, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), potrivit LATimes.

Medicii au observat o creștere mai timpurie decât de obicei a cazurilor de COVID în acest an, începând cu luna mai, în L.A. County. În anii precedenți, creșterea de mijloc de an a cazurilor și spitalizărilor nu a început până în iulie (2021 și 2023), deși în 2022 aceasta a început în luna mai. Pentru săptămâna încheiată pe 23 iunie, cele mai recente date disponibile, numărul mediu de cazuri raportate pe zi a fost de 215, în creștere de la 154 în săptămâna anterioară. Cu o lună înainte, pentru săptămâna încheiată pe 26 mai, media era de 83 de cazuri pe zi.

Numărul oficial al cazurilor este subestimat, deoarece include doar testele efectuate în unități medicale, nefiind reflectate testele pozitive efectuate acasă sau cazurile în care oamenii nu se testează după ce se îmbolnăvesc. Cu toate acestea, cifrele sunt utile pentru detectarea tendințelor. Cele mai recente date arată cele mai multe cazuri noi de coronavirus pe zi de la numărătoarea din februarie, când vârful de iarnă al virusului era în scădere. Rata maximă de cazuri în iarnă a fost de 621 pe zi; vara trecută, a fost de 571 pe zi.

Rata testelor COVID pozitive este în creștere în toată California. Pentru săptămâna încheiată pe 24 iunie, 9% din teste au arătat rezultate pozitive, față de 3,4% cu o lună mai devreme. Vârful de vara trecută a fost de 13,1%. Noile subvariante ale coronavirusului, denumite FLiRT, înlocuiesc tot mai mult tulpina dominantă anterioară a virusului. Aceste subvariante, cunoscute oficial sub denumirile KP.3, KP.2 și KP.1.1, sunt cu aproximativ 20% mai transmisibile decât progenitorul lor, JN.1, subvarianta dominantă a iernii, a declarat Dr. Peter Chin-Hong, expert în boli infecțioase la UC San Francisco.

Pentru perioada de două săptămâni încheiată pe 22 iunie, cele mai recente informații disponibile, 62,9% din specimenele de COVID estimate în SUA erau din variantele FLiRT, în creștere de la 45,3% cu o lună mai devreme. În ciuda transmisibilității crescute, noile mutații nu par să ducă la boli mai severe. Spitalizările pozitive pentru coronavirus sunt, de asemenea, în creștere. Pentru săptămâna încheiată pe 22 iunie, a existat o medie de 153 de pacienți spitalizați zilnic în L.A. County, în creștere de la 138 în săptămâna anterioară. Vârful de vara trecută a fost de 620 de pacienți pe zi, iar vârful de iarnă a fost de 825.

Procentul de vizite la camera de urgență legate de coronavirus este, de asemenea, în creștere. Pentru săptămâna încheiată pe 23 iunie, 2,1% din vizitele la urgențe din L.A. County erau legate de coronavirus, comparativ cu 1,2% cu o lună înainte. Vara trecută, acest procent a atins vârful de 5,1% spre sfârșitul lunii august. În ciuda acestor creșteri, nivelurile de coronavirus în apele uzate din L.A. County au rămas în mare parte stabile. Pentru săptămâna încheiată pe 15 iunie, nivelurile de coronavirus în apele uzate erau la 17% din vârful din iarna 2022-23, o ușoară creștere față de 15% săptămâna precedentă și 13% cu două săptămâni înainte. Vara trecută, nivelurile de coronavirus în apele uzate din L.A. County au atins un maxim de 38% din vârful iernii 2022-23.

În mai multe locuri din California, nivelurile de coronavirus din apele uzate au crescut. Comitatul Santa Clara, cel mai populat din nordul Californiei, continuă să raporteze niveluri ridicate de coronavirus într-o parte a Silicon Valley, de la San Jose până la Palo Alto. Paisprezece state, inclusiv California, arată niveluri ridicate sau foarte ridicate de coronavirus în apele uzate. California se numără printre cele nouă state cu niveluri ridicate, alături de Arkansas, Louisiana, Maryland, Massachusetts, Missouri, Texas, Washington și Wyoming. Cele cinci state cu niveluri foarte ridicate de coronavirus în apele uzate sunt Florida, Hawaii, Nevada, New Mexico și Utah.

Rata deceselor cauzate de COVID a rămas stabilă în L.A. County. Pentru săptămâna încheiată pe 4 iunie, media zilnică a deceselor cauzate de COVID era mai mică de unul. Valurile de vară ale virusului coincid de obicei cu o creștere a călătoriilor și a adunărilor de grup. În contextul în care majoritatea populației a renunțat de mult la măști, șansele de infectare sunt mai mari. Probabilitatea de infectare este amplificată și de faptul că majoritatea celor vaccinați sunt departe de ultima lor doză de rapel împotriva COVID-19.

În California, 36,2% dintre seniori au primit cel puțin o doză de vaccin actualizat împotriva COVID de la introducerea sa în septembrie. Doar 18,3% dintre adulții cu vârsta între 50 și 64 de ani au primit un vaccin actualizat în acest timp; printre adulții mai tineri, până la 49 de ani, doar 9,7% au făcut acest lucru. CDC spune că toți cei cu vârsta de 6 luni și mai mult ar fi trebuit să primească cel puțin o doză actualizată de vaccin din septembrie, sau două doze pentru seniorii de 65 de ani și mai mult care au trecut patru luni de la prima doză actualizată.

Persoanele imuno-compromise pot primi o doză actualizată suplimentară la două luni după ultima doză recomandată și pot discuta cu furnizorii de servicii medicale despre necesitatea unor doze suplimentare. O nouă formulă actualizată pentru vaccinul COVID este așteptată în toamnă. Joi, CDC a recomandat că, după ce vaccinul va fi disponibil, posibil începând din septembrie, toți cei cu vârsta de 6 luni și mai mult să primească versiunea actualizată 2024-25 a vaccinului.

„Recomandarea noastră principală pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei dragi de bolile respiratorii este să vă vaccinați,” a declarat directorul CDC, Dr. Mandy Cohen, într-un comunicat. „Faceți acum un plan pentru ca dumneavoastră și familia dumneavoastră să primiți atât vaccinul antigripal actualizat, cât și vaccinul COVID în această toamnă, înainte de sezonul virusurilor respiratorii.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel